Τσέλσι - Έβερτον (preview)

Η πρωτοπόρος Τσέλσι φιλοξενεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Έβερτον, στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Σέντρα του ματς στις 14:45.



Τσέλσι - Έβερτον (preview)
Από δύο σερί άτυχα αποτελέσματα προέρχονται οι «μπλε». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο γνώρισε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο με το 2-0 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε «γκελάρει» στο πρωτάθλημα, καθώς έμεινε στην ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς».  Το 1-1 την έφερε στους 57 βαθμούς αλλά της στέρησε τη δυνατότητα να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα από Άρσεναλ (56β.) και Σίτι (54β. με ματς λιγότερο) στη «μάχη» του τίτλου.

Οι γηπεδούχοι δοκιμάζονται την ερχόμενη Τετάρτη (26/2) στην Πόλη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες ώστε να κάνουν το ταξίδι την Τουρκία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και φυσικά να παραμείνουν σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.

Η Έβερτον από την πλευρά της προέρχεται από τη νίκη-πρόκριση (3-1) επί της Σουόνσι στο Κύπελλο, ενώ την περασμένη αγωνιστική της Πρέμιερ το παιχνίδι της με την Κρίσταλ Πάλας είχε αναβληθεί. Με ματς λιγότερο λοιπόν, τα «ζαχαρωτά» παραμένουν στην 6η θέση με 45 πόντους και βρίσκονται πλέον στο -5 από την 5η Τότεναμ.

Στο ματς του πρώτου γύρου στο «Γκούντισον Παρκ» η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε πάρει μια σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Νέισμιθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αγωνιστικά νέα:

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νταβίντ Λουίζ, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Κέιχιλ. Στα ευχάριστα, ο Τζον Τέρι ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, όπως και ο Φερνάντο Τόρες.

Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τους μακροχρόνια τραυματίες, Οβιέδο, Κονέ και Γκίμπσον, την ώρα που εκτός αποστολής θα μείνει και ο Λουκάκου, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Λουίς, Ραμίρες, Γουίλιαν, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ, Τόρες

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστάν, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ, Πιενάαρ, Μιραλάς