Άρσεναλ - Σάντερλαντ (preview)

Να αφήσει πίσω την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να επιστρέψει στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσει η Άρσεναλ, η οποία στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής υποδέχεται στο Λονδίνο τη Σάντερλαντ.



Άρσεναλ - Σάντερλαντ (preview)

Οι «κανονιέρηδες» δεν τα κατάφεραν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης μεσοβδόμαδα, με το 2-0 μέσα στο «Έμιρεϊτς» να ελαχιστοποιεί τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περασμένη Κυριακή πάντως κατάφεραν να αποκλείσουν τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας και να εξασφαλίσουν μια θέση στους «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, εκεί που θα τεθούν αντιμέτωποι με την Έβερτον.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μετράει δύο ματς χωρίς νίκη, καθώς μετά τη πεντάρα από τη Λίβερπουλ, έμεινε στο εντός έδρας 0-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αποτελέσματα που ναι μεν την έχουν φέρει στη 2η θέση, αλλά σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την κορυφή και την Τσέλσι (57 έναντι 56).

Η Σάντερλαντ προέρχεται και αυτή από την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, χάρη στο 1-0 επί της Σαουθάμπτον. Έτσι μετά την εξασφάλιση της παρουσίας τους στον τελικό του Λιγκ Καπ, οι «μαυρόγατες» συνεχίζουν και σε ακόμα μία διοργάνωση, με αρκετές μάλιστα πιθανότητες να είναι με το μέρος τους, καθώς στους «8» θα αντιμετωπίσουν το νικητή από το ζευγάρι της Μπράιτον με τη Χαλ.

Μια Χαλ, που στην πιο πρόσφατη αγωνιστική του πρωταθλήματος κέρδισε την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ μέσα στο «Στάδιο του Φωτός» 2-0 και την ανάγκασε (με ματς λιγότερο καθώς αναβλήθηκε η αναμέτρηση με τη Σίτι) να υποχωρήσει εκ νέου κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, ενώ της έβαλε τέλος και στο αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (τρεις νίκες και μια ισοπαλία»).

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στις 14/9 οι Λονδρέζοι πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Σάντερλαντ, επικρατώντας με σκορ 3-1.

Αγωνιστικά νέα:

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν σήμερα χωρίς τους τραυματίες Γκιμπς, Ράμσεϊ και Κάλστρομ, ενώ μακροχρόνια απόντες είναι και οι Γουόλκοτ και Ντιαμπί.

Στο απουσιολόγιο των φιλοξενούμενων βρίσκονται τα ονόματα του τιμωρημένου Μπράουν και του τραυματία Γουέστγουντ, ενώ αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ματς δίνουν οι Φλέτσερ και Κουεγιάρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Ροζίτσκι, Εζίλ, Ζιρού, Σανογκό

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Ντοσένα, Μπρίντκατ, Ο'Σέι, Μπράουν, Κι, Κόλμπακ, Τζόνσον, Μπορίνι, Φλέτσερ