Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ (preview)

Η Σίτι υποδέχεται τη Στόουκ στο Μάντσεστερ για την 27η «στροφή» της Πρέμιερ Λιγκ με την επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, να μοιάζει… μονόδρομος.



Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ (preview)
Οι «πολίτες» βρέθηκαν για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά η… εμπειρία δεν ήταν καλή. Εντός έδρας ήττα με σκορ 2-0 από τη «Μπάρτσα» και πλέον η υπόθεση-πρόκριση μοιάζει σχεδόν… χαμένη.

Εντός των συνόρων είχε προηγηθεί πάντως το 2-0 επί της Τσέλσι στο Κύπελλο, που χάρισε στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και την… εκδίκηση για την ήττα στο μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ενδιάμεσα από τα δύο παιχνίδια με τους «μπλε» υπήρξε η απώλεια βαθμών με τη Νόριτς (0-0) και η αναβολή στον αγώνα με τη Σάντερλαντ. Με αυτά και με αυτά η Σίτι βρίσκεται αυτήν τη στιγμή 3η με 54 πόντους, έχοντας πάντως ματς λιγότερο από Τσέλσι (57β.), Άρσεναλ (56β.) και τη Λίβερπουλ (53β.) που ακολουθεί…

Η Στόουκ δεν είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο, κάτι που σημαίνει ότι έφτασε… ανανεωμένη και έχοντας πάρει τις «ανάσες» της στο Μάντσεστερ. Τελευταίο ματς ήταν το εντός έδρας 1-1 με τη Σουόνσι πριν δέκα ημέρες, ένα αποτέλεσμα που την διατήρησε στο +3 από την ουραγό τριάδα και για τρίτο ματς μακριά από τις ήττες (νίκη με Γιουνάιτεντ, ισοπαλία με Σαουθάμπτον τα άλλα δύο).

Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο «Μπριτάνια», μια έδρα που παραδοσιακά βάζει… δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Αγωνιστικά νέα:

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι για ακόμα ένα ματς θα αναγκαστεί να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Αγουέρο και Νάστασιτς.

Από την πλευρά του ο Μαρκ Χιουζ ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον Ασαϊντί, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο 1,5 μήνα.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί, Σίλβα, Νεγρέδο, Τζέκο

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Γουίλσον, Σόουκρος, Πίετερς, Άνταμ, Γουίλαν, Γουόλτερς, Οντεμβίγκι, Αρναούτοβιτς, Κράουτς