Στόουκ - Άρσεναλ (preview)

Το «Μπριτάνια», για την αναμέτρηση με την πάντα επικίνδυνη Στόουκ, επισκέπτεται η Άρσεναλ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία ματς στην έδρα των «πότερς» οι Λονδρέζοι.



Στόουκ - Άρσεναλ (preview)

Μπορεί οι δύο ομάδες να… σκέφτονται εντελώς διαφορετικά πράγματα φέτος, ο στόχος τους πάντως για σήμερα είναι κοινός… Η νίκη!

Μια νίκη, η οποία αν έρθει για τους φιλοξενούμενους θα τους διατηρήσει για τα… καλά σε «τροχιά» τίτλου και ενδεχομένως και να τους δώσει τη δυνατότητα να περάσουν εκ νέου στην κορυφή, σε περίπτωση στραβοπατήματος της Τσέλσι κόντρα στη Φούλαμ.

Από την άλλη θα βοηθήσει τους γηπεδούχους να πάρουν… βαθιά ανάσα στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Η Στόουκ το πάλεψε όσο μπορούσε την περασμένη αγωνιστική στο Μάντσεστερ, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Σίτι. Το τελικό 1-0 άφησε την ομάδα του Μαρκ Χιουζ στους 27 βαθμούς και μόλις το +3 από τη γραμμή του υποβιβασμού και πλέον γίνεται αντιληπτό πως κάθε ματς, ειδικά μέσα στο «Μπριτάνια», μοιάζει με… τελικό!

«Τελικοί» πάντως είναι όλα τα παιχνίδια από εδώ και περά και για την Άρσεναλ, η οποία διεκδικεί στα… ίσια την επιστροφή της στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ξεπέρασε άμεσα την ήττα από τη Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έριξε… τεσσάρα (4-1) στη Σάντερλαντ και διατήρησε στην ελάχιστη τιμή της (-1) την απόσταση από την κορυφή και την πρωτοπόρο Τσέλσι!

Στο ματς του πρώτου γύρου η Άρσεναλ επικράτησε με σκορ 3-1. Κάτι που πάντως δεν έχει καταφέρει να κάνει στο «Μπριτάνια» από τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς στα τρία πιο πρόσφατα ματς μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Αγωνιστικά νέα:

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν σήμερα χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τον Ασαϊντί. Αντίθετα έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις οι Χουτ, Γουίλκινσον, Εθέρινγκτον, Άιρλαντ και Γκουίντετι, οι οποίοι έχουν αρκετές πιθανότητες να αγωνιστούν κανονικά.

Στην αντίπερα όχθη οι Λονδρέζοι θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα στην ενδεκάδα τους τον Μεσούτ Εζίλ, που έμεινε εκτός στο ματς με τη Σάντερλαντ, την ώρα που οι Μονρεάλ και Γκιμπς δίνονται αμφίβολοι, δημιουργώντας «πονοκεφάλους» για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς – Γουόλτερς, Γουίλαν, Άνταμ, Αρναούτοβιτς – Οντεμβίγκι, Κράουτς

Άρσεναλ: Σέζνι – Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Βερμάλεν – Αρτέτα, Γουίλσιρ – Καθόρλα, Εζίλ, Ροζίτσκι – Ζιρού