Έβερτον - Γουέστ Χαμ (preview)

Ούτε να σκέφτεται ενδεχόμενη βαθμολογική απώλεια δεν θέλει η Έβερτον στη σημερινή αναμέτρηση με τη φορμαρισμένη Γουέστ Χαμ.



Έβερτον - Γουέστ Χαμ (preview)

Η ήττα στις καθυστερήσεις την προηγούμενη αγωνιστική από την Τσέλσι έχει πληγώσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το σημερινό ματς ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Η είσοδος στην ευρωπαϊκή πεντάδα παραμένει πρώτος στόχος των «ζαχαρωτών», αφού υπολείπονται πέντε πόντους από την Τότεναμ, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο. Στα συν για τους γηπεδούχους,  το γεγονός ότι επέστρεψε έπειτα από ακριβώς έναν μήνα ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος λογικά θα ξεκινήσει βασικός! Βέβαια τα νέα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν, μια και στο απουσιολόγιο προστέθηκαν τα ονόματα των Λασινά Τραορέ και Φιλ Γιαγκέλκα.

Εκτός πλάνων παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Γκίμπσον, Οβιέδο και Κονέ.

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να μπουν με το δεξί και τον Μάρτιο και να συνεχίσουν το εξαιρετικό σερί των τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα. Τα «σφυριά» διανύουν περίοδο τρομερής φόρμας και είναι δεδομένο ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για το διπλό!

Ο Σαμ Αλαρντάις βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Άντι Κάρολ (εξέτισε την ποινή του), ενώ αντίθετα εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μποριέλο και Ο'Μπράιεν.

Όσον αφορά την προιστορία, η Έβερτον έχει τον πρώτο λόγο μπροστά στο κοινό της με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ. Από τα συνολικά 110 ματς που έχουν δώσει στο Μέρσεϊσάιντ σε όλες τις διοργανώσεις, τα «ζαχαρωτά» μετρούν 57 νίκες έναντι 30 των φιλοξενούμενων, ενώ τα άλλα 23 έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράζ, Ντιστέν, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Πίενααρ, Λουκάκου.

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ντεμέλ, Τόμκινς, Κόλινς, ΜακΚάρτνεϊ, Νομπλ, Τέιλορ, Τζάρβις, Νόλαν, Ντάουνινγκ, Κ. Κόουλ.