Αγγλία – Δανία (preview)

Με 99 μέρες να απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, η Αγγλία θα δώσει στο «Γουέμπλεϊ» το πρώτο της τεστ κόντρα στη Δανία, με τον Ρόι Χότζον, να παίρνει μία πρώτη γεύση από τους παίκτες που αναμένεται να εκπροσωπήσουν τα «τρία λιοντάρια» το ερχόμενο καλοκαίρι.



Αγγλία – Δανία (preview)

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σήμερα όλος ο κόσμος θα πάρει μία... μυρωδιά, με τα φιλικά προετοιμασίας που θα διεξαχθούν ανά την υφήλιο.

Η εθνική Αγγλίας, στο πρώτο της φιλικό ενόψει Μουντιάλ, θα αντιμετωπίσει στο «Γουέμπλεϊ» τη Δανία, με αρκετούς παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της, να αποτελούν μέλη ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Δανία δεν θα βρίσκεται στη γιορτή του ποδοσφαίρου καθώς στην προκριματική φάση είχε την χειρότερη συγκομιδή βαθμών από τις ομάδες που κατέλαβαν τη 2η θέση στους ομίλους.

Στην τελευταία συνάντηση επί Αγγλικού εδάφους μεταξύ των δύο χωρών, οι Δανοί είχαν πάρει τη νίκη με 3-2, την ώρα που οι τέσσερις τελευταίες νίκες της Αγγλίας επί των Σκανδιναβών έχουν λήξει με σκορ 1-0.

Αγωνιστικά νέα:

Αγγλία:

Την 50η συμμετοχή του με την εθνική Αγγλίας θα κάνει ο Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος θα πάρει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, λόγω της απουσίας του Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στο βασικό σχήμα αναμένεται να είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με τους Ρος Μπάρκλεϊ, Άνταμ Λαλάνα και Τζέι Ροντρίγκες να διεκδικούν με τη σειρά τους μία θέση στους πρώτους «11».

Δανία:

Τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Κρίστιαν Έρικσεν ο ομοσπονδιακός προπονητής τη εθνικής Δανίας, Μόρτεν Όλσεν.

Ο άσος της Τότεναμ αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο Γουέμπλεϊ αν δεν κριθεί 100% έτοιμος.

Οι «Άγγλοι» Κάσπερ Σμάιχελ, Ντάνιελ Άγγερ και Γουίλιαμ Κβιστ αναμένεται να βρεθούν στο βασικό σχήμα της Δανίας για την αναμέτρηση με την Αγγλία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Φόρστερ – Τζόνσον, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Κόουλ – Γουίλσιρ, Κάρικ, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Λαλάνα, Στέρλινγκ - Στάριτζ

Δανία: Σμάιχελ – Γιάκομπσεν, Μπγιέλαντ, Άγκερ, Κρίστενσεν – Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμιλινγκ – Καχλενμπεργκ, Μπέντνερ, Κρον-Ντέλι