Άρσεναλ – Έβερτον (preview)

Το πρώτο εισιτήριο για τους τέσσερις του Κυπέλλου Αγγλίας θέλουν να σφραγίσουν Άρσεναλ και Έβερτον, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία των προημιτελικών της διοργάνωσης. Σέντρα στις 14:45.



Άρσεναλ – Έβερτον (preview)
Στην τελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας θέλουν να βρεθούν Άρσεναλ και Έβερτον, με το «Emirates» να ανοίγει τις πόρτες του για τον πρώτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης.

Σχεδόν έναν μήνα έπειτα από την πρόκρισή τους, «κανονιέρηδες» και «ζαχαρωτά» (άφησαν εκτός τις Λίβερπουλ, 2-1, και Σουόνσι, 3-1, αντιστοίχως) θα βρεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν, έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το ισόπαλο 1-1 (Εζίλ 80’, Ντεουλοφέου 84’), με φόντο το «Γουέμπλεϊ».

Αυτήν θα είναι μόλις η τέταρτη μεταξύ τους συνάντηση στο Κύπελλο, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να μετράει δύο νίκες έναντι μιας των Λονδρέζων, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν δει τον αντίπαλό τους να κερδίζει στο γήπεδό τους εδώ και 19 παιχνίδια!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως Κύπελλο και Άρσεναλ έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον Ρομπέρο Μαρτίνεθ, που πέρυσι καθοδήγησε την Γουίγκαν έως την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά την είδε να υποβιβάζεται μόλις τρεις μέρες αργότερα στο «Emirates».

Τέλος, σε άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά, η γηπεδούχος παραμένει αήττητη στα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια της (10 νίκες, 3 ισοπαλίες), η Έβερτον είναι η μία από τις τρεις ομάδες που έχει σκοράρει σε αυτά τα ματς, ωστόσο έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι Κυπέλλου, στα δέκα τελευταία της, κόντρα σε αντίπαλο που προέρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ.

Πάντως, άξιο αναφοράς είναι πως τελευταίος προπονητής που πανηγύρισε νίκη κόντρα στην Έβερτον στην διοργάνωση, ήταν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Αγωνιστικά νέα:

Χωρίς τον Τζακ Γουίλσιρ θα αγωνιστεί η Άρσεναλ, με τον Ντάνιελ Άγκερ να τραυματίζει τον Άγγλο μέσο στο μεσοβδόμαδο φιλικό Αγγλίας-Δανίας στο «Γουέμπλεϊ». Εκτός θα παραμείνουν επίσης οι Άαρον Ράμσεϊ και Κιμ Σέλστρεμ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να δηλώνει πως έχει αμφιβολία και για την ετοιμότητα του Λοράν Κοσιελνί.

Από την άλλη, μεγάλο πλήγμα για την Έβερτον, εφόσον τελικά δεν μπορέσει να αγωνιστεί, θα είναι ο Φιλ Γιαγκέλκα, ενώ έτοιμος να επιστρέψει έπειτα από απουσία έξι αγώνων είναι ο Αντολίν Αλκαράθ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-5-1): Σέζνι - Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν, Αρτέτα, Φλαμινί, Καθόρλα, Εζίλ, Ζιρού

Έβερτον (4-5-1): Ρόμπλες – Κόουλμαν, Ντεστάν, Αλκαράθ, Μπέινς – Μπάρκλεϊ, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Πίεναρ, Όσμαν - Λουκάκου