Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ (preview)

Έχοντας ως οδηγό την περυσινή της εμφάνιση στο «Allianz Arena», η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να ανατρέψει, όσο δύσκολο και αν φαντάζει, το εις βάρος της 2-0 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας τελικά εκείνη το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ (preview)

Το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μπάγερν Μονάχου δεν δίνει πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς για την Άρσεναλ, η οποία θα παλέψει για την απόλυτη ανατροπή.

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, οι δύο ομάδες είχαν έρθει και πάλι αντιμέτωπες στη φάση των «8» και παρά το 3-1 υπέρ των Βαβαρών στο «Έμιρεϊτς», η Λονδρέζοι έφτασαν μία «ανάσα» από την ολική ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 μέσα στο «Allianz Arena».

Μία ίδια και καλύτερη εμφάνιση αναζητά και πάλι στο Μόναχο η Άρσεναλ, η οποία προέρχεται από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας κερδίζοντας με 4-1 την Έβερτον το περασμένο Σάββατο.

Την ίδια ώρα, η Μπάγερν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Βόλφσμπουργκ, δεν δυσκολεύτηκε να γυρίσει «τούμπα» το ματς και να συντρίψει τους «λύκους» με 6-1 μέσα στην «Volkswagen Arena».

Σε σύνολο επτά παιχνιδιών, η Άρσεναλ έχει ανεξαρτήτου έδρας κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Αγωνιστικά νέα:

Μπάγερν Μονάχου:

Το κεφάλι του ήσυχο έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων του των παικτών.

Ο απών του ματς του πρώτου γύρου, Φρανκ Ριμπερί, αγωνίστηκε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι των Βαβαρών κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και αναμένεται να αγωνιστεί στο ραντεβού της Τρίτης.

Άρσεναλ:

Πολλά τα προβλήματα για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δεν σταματάει να μετράει συνεχώς... πληγές.

Απών από την αναμέτρηση του Μονάχου θα είναι ο Γιάγια Σανογκό με πρόβλημα στο πόδι, όπως και ο Κιέραν Γκιμπς, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο.

Ο Λούκας Φαμπιάνσκι αναμένεται να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Βόιτσεχ Σέζνι.

Μία επιστροφή για τους «κανονιέρηδες», με τον Λοράν Κοσιελνί να υπολογίζεται κανονικά, την ώρα που οι Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Κάλστρομ, Μονρεάλ, Γουόλκοτ και Ντιαμπί παραμένουν στα «πιτς».

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου (4-5-1): Νόιερ – Λαμ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα – Τιάγκο, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Μίλερ, Ρόμπεν – Μάτζουκιτς

Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Τζέκινσον – Αρτέτα, Φλαμινί – Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Καθόρλα - Ζιρού