Αμερικανική επένδυση στη Μαν. Γιουνάιτεντ

Η αμερικανική εταιρεία Baron Capital, αποφάσισε να επενδύσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξαγόρασε το 24% των διαθέσιμων μετοχών από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πράγμα που σημαίνει ότι κατέχει μόλις το 2,5% των μετοχών του συλλόγου.



Αμερικανική επένδυση στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Το ποσοστό που απέκτησε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία, αφορά το ένα τέταρτο των μετοχών που τέθηκαν προς διάθεση από την οικογένεια Γκλέιζερ στο χρηματιστήριο, το 2012.

Γίνεται ξεκάθαρο πως με το 2,5% που ουσιαστικά έχει στην κατοχή της η Baron Capiral, έχει και πολύ μικρή συμμετοχή στα θέματα του συλλόγου, από τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια οικογένεια της Γιουνάιτεντ διατηρεί το 90% των μετοχών και συνεπώς, έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Η Baron Capital, έχει πλέον στην κατοχή της 9.581,636 μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνολικής αξίας 90 εκατ. λιρών.

Όπως ξεκαθάριζαν, μάλιστα, άνθρωποι της εταιρείας, πίσω από την κίνησή του να αποκτήσουν μετοχές της ομάδας, κρύβεται απλά η επιθυμία για επένδυση και σε καμία περίπτωση ένα σχέδιο εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου.