Τότεναμ – Μπενφίκα (preview)

Μεγάλο παιχνίδι για την Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι υποδέχονται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τη Μπενφίκα στο πλαίσιο των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, θέλοντας να κάνουν το πρώτο, καθοριστικό βήμα, για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.



Τότεναμ – Μπενφίκα (preview)

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις αναμένεται να διεξαχθεί στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μπενφίκα.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να βρεθούν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας, μέλλον δύσκολα, τη Ντνιέπρ με συνολικό σκορ 3-2, την ώρα που οι «αετοί» πέρασαν... αέρας με 4-0 στο σύνολο, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι η Μπενφίκα αποτελεί μία σαφώς δύσκολη ομάδα για τα «σπιρούνια» αποδεικνύεται στις 21 νίκες που έχουν οι Πορτογάλοι στα τελευταία τους 23 παιχνίδια.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Χόρχε Ζέσους, η Τότεναμ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, με πρόσφατο παράδειγμα η συντριβή με 4-0 από την Τσέλσι στο τοπικό ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και πάλι μόλις μία φορά, σε ένα φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2010, με τους Άγγλους τότε να επικρατούν με 1-0.

Αγωνιστικά νέα:

Τότεναμ:

Χωρίς τον αρχηγό της, Μίκαελ Ντόουσον, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο, θα παραταχθεί κόντρα στη Μπενφίκα η Τότεναμ.

Μεγάλη επιστροφή για τα «σπιρούνια» είναι αυτή του Κρίστιαν Έρικσεν, οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στην πλάτη, την ώρα που και ο Ντάνι Ρόουζ μπορεί να υπολογιστεί κανονικά, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό στο πόδι.

Καπουέ, Λαμέλα και Κίρικες παραμένουν στα «πιτς» με ποικίλα προβλήματα τραυματισμού.

Μπενφίκα:

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει την Τότεναμ η Μπενφίκα.

Οι «αετοί» έχουν ένα πλήρες ρόστερ και το μόνο ερωτηματικό παραμένει το αν ο Χόρχε Ζέσους παρατάξει διαφορετική ενδεκάδα από αυτή που χρησιμοποιεί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ (4-4-2): Γιορίς – Νότον, Καμπούλ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ – Τάουνσεντ, Σάντρο, Ντεμπελέ, Έρικσεν – Σολδάδο, Αντεμπαγιόρ

Μπενφίκα (4-4-2): Αρτούρ – Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο – Σάλβιο, Φέισα, Ρουμπέν Αμορίμ, Σουλεϊμάνι – Ντζούρισιτς, Καρντόσο