Κάρικ: «Μάθημα η ήττα από την Τσέλσι»

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Κάρικ, αποδίδει τη νοοτροπία νικητή που έχει τώρα, στην ήττα από την Τσέλσι στον προ τριετίας τελικό Κυπέλλου.



Κάρικ: «Μάθημα η ήττα από την Τσέλσι»

Ο Κάρικ έχει κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα Αγγλίας από τότε που φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» πριν από τρία χρόνια, όταν και ήρθε με μεταγραφή από την Τότεναμ.

«Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν η ήττα μας στον τελικό κυπέλλου του 2007 από την Τσέλσι, κι ενώ είχαμε βγει πρωταθλητές τη σεζόν εκείνη. Αυτό μας προσγείωσε ξανά γρήγορα», επεσήμανε ο Άγγλος μέσος.

«Αμέσως μετά από αυτό το παιχνίδι αποφάσισα ότι αυτό που θέλω, είναι να είμαι συνέχεια νικητής. Δε θέλω ποτέ να ξαναχάσω σε τελικό οποιασδήποτε διοργάνωσης. Από εκείνη τη στιγμή έβλεπα τη νίκη σαν κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο και συγκεντρωνόμουν άμεσα για την επόμενη.

Μετά από τέτοια συναισθήματα είσαι ακόμη πιο αποφασισμένος για την επιτυχία, επειδή γνωρίζεις πόσο πικρό είναι όταν χάνεις. Άλλωστε έχω υποβιβαστεί κι όλας με τη Γουέστ Χαμ και το φέρνω συχνά στη μνήμη μου για να θυμάμαι πάντα την άλλη πλευρά του νομίσματος και να μην εφησυχάζω ποτέ. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για μένα και είναι δύσκολο να το ξεχάσω.

Με τον τρόπο αυτό, παρά τα πολλά τρόπαια που έχω με τη Γιουνάιτεντ, θυμάμαι που και που και τις άσχημες εμπειρίες που έχω βιώσει ώστε να πατάω πάντα στη γη και να μην ονειροπολώ. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής».