Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός (preview)

Όλα ή τίποτα! Μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παραπαίει, καλείται να δώσει σώμα και ψυχή στο «Ολντ Τράφορντ», ώστε να έχει ελπίδες να κάνει την ολική ανατροπή κόντρα στον Πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό, μετά το εις βάρος της 2-0 στο Φάληρο. Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Χαβιέρ Σαβιόλα.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός (preview)

Είναι ένα παιχνίδι που τα παίζει όλα για όλα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κουβαλώντας το εις βάρος της 2-0 από την Αθήνα, θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά αν θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του σαφώς ισχυρού και άκρως ικανού Ολυμπιακού.

Η διάκριση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι έχει απομείνει στους «κόκκινους διαβόλους», έχοντας ήδη αποκλείσει απ' όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, την ώρα που το... τρένο του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ έχει χαθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με τα σενάρια στην Αγγλία περί απομάκρυνσής του σε περίπτωση εκ νέου αποτυχίας να «φουντώνουν» όλο και περισσότερο.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο «Ολντ Τράφορντ» ως ο πρώτος και μαθηματικά πρωταθλητής της χώρας του που βρίσκεται στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι εμφανίσεις των ερυθρόλευκων το τελευταίο διάστημα δεν πείθουν, ωστόσο έχοντας στις πλάτες τους το υπέρ τους 2-0, στόχος της ομάδας του Μίτσελ είναι το γκολ μέσα στο Μάντσεστερ ώστε να τελειώσει μία και καλή η υπόθεση πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός «ψάχνει» την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998/99.

Η φόρμα των δύο ομάδων αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ μετρά μόλις 2 νίκες στην τελευταία επτά παιχνίδια που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις (2-2-3), την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία (4-1-2).

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Χωρίς τους Κρις Σμόλινγκ και Τζόνι Έβανς θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και τον δεύτερο τραυματισμό στην κνήμη.

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Χουάν Μάτα, ο οποίος έχει αγωνιστεί με την Τσέλσι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γνωστοί απόντες για τον Ντέιβιντ Μόγιες οι Νάνι και Χαβιέ Ερνάντες.

Ολυμπιακός:

Συγκριτικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, απών θα είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του. Στα «πιτς» ο Δημήτρης Σιόβας ο οποίος είναι γνωστό πως χάνει όλη τη σεζόν, ενώ εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά – Κάρικ, Γκιγκς – Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ – Φαν Πέρσι.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Ρομπέρτο – Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας – Μανιάτης, Εντινγκά – Πέρεζ, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Φουστέρ – Κάμπελ.