Μπενφίκα – Τότεναμ (preview)

Έναν... Γολγοθά θα πρέπει να ανέβει η Τότεναμ στο στάδιο «Da Luz» αν θέλει να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς το εις βάρος της 3-1 στο Λονδίνο από τη Μπενφίκα δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στα «σπιρούνια».



Μπενφίκα – Τότεναμ (preview)

Τα αδύνατα... δυνατά θα πρέπει να κάνει η Τότεναμ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα στο δρόμο της για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι κουβαλούν στις πλάτες τους το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με την αποστολή της στη Λισαβόνα να είναι πλέον πολύ δύσκολη.

Η Μπενφίκα αντιθέτως, μπορεί να νιώθει πιο άνετα μετά τα τρία γκολ που πέτυχε στο Λονδίνο, την ώρα που η φόρμα της τους τελευταίους μήνες δεν δίνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Το γεγονός ότι στα τελευταία της 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 23 νίκες και δύο ισοπαλίες λέει πολλά.

Από την άλλη, η Τότεναμ θα αγωνιστεί στο «Da Luz» προερχόμενη από τρεις σερί ήττες κόντρα σε Τσέλσι, Μπενφίκα και Άρσεναλ.

Αγωνιστικά νέα:

Μπενφίκα:

Τιμωρημένος για τον επαναληπτικό κόντρα στην Τότεναμ είναι ο Σίλβιο, ο οποίος αποτελεί και τη μοναδική απουσία της Μπενφίκα και το ματς της Πέμπτης.

Ρουμπέν Αμορίμ, Νικολά Γκαιτάν και Έντζο Πέρες βρίσκονται στο όριο καρτών και δεχόμενοι άλλη μία, θα χάσουν το πρώτο παιχνίδι των «αετών» σε περίπτωση πρόκρισής τους στη φάση των «8».

Τότεναμ:

Αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως στην άμυνα ο τεχνικός της Τότεναμ, Τιμ Σέργουντ, καθώς εκτός για την αναμέτρηση με τη Μπενφίκα έχει τεθεί ο Γιούνες Καμπούλ λόγω τραυματισμού.

Στα «πιτς» παραμένουν οι Βλαντ Κίρικες, Μίκαελ Ντόουσον και Γιάν Βερτόνγκεν, με τον αμυντικό μέσο, Σάντρο, να γυρίζει λογικά στο κέντρο της άμυνας για να καλύψει το κενό.

Αμφίβολος θεωρείται ο Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Γκαράι, Περέιρα, Σικέιρα, Φέισα, Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς, Καρντόσο

Τότεναμ: Γιορίς, Νότον, Σάντρο, Φράιερς, Ρόουζ, Λένον, Τσαντλί, Μπενταλέμπ, Έρικσεν, Τάουνσεντ, Σολδάδο