Τσέλσι – Άρσεναλ (preview)

Ο Αρσέν Βενγκέρ, το χαρακτήρισε «ματς της χρονιάς». Η Τσέλσι, θέλει να του χαλάσει τη γιορτή για τα 1000 παιχνίδια στον πάγκο της Άρσεναλ. Οι δύο λονδρέζικοι σύλλογοι, κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στο… βάθος, βρίσκεται ο τίτλος.



Τσέλσι – Άρσεναλ (preview)

Οι «μπλε», βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 66 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τους «κανονιέρηδες».

Οι τελευταίοι, έχουν κι ένα ματς λιγότερο και ξέρουν πως αν καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία από την έδρα της Τσέλσι, κάνοντας παράλληλα ένα σπουδαίο δώρο στον προπονητή τους, θα ξαναμπούν για τα καλά στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Το ντέρμπι του Λονδίνου δεν θα έχει… έλεος για καμία από τις δύο ομάδες.

Η Τσέλσι, προέρχεται από την ήττα (1-0) από την Άστον Βίλα, αλλά μεσοβδόμαδα πανηγύρισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εις βάρος της Γαλατασαράι.

Η Άρσεναλ, επικράτησε 1-0 της Τότεναμ, αποτέλεσμα το οποίο οι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν δεόντως και στα… καπάκια, έχουν ακόμα μια «μάχη» με συμπολίτισσα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να… γλυκάνει τον Βενγκέρ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια εν όψει της συμπλήρωσης 1000 παιχνιδιών στον πάγκο των «κανονιέρηδων» από τον Αλσατό κόουτς, αλλά αυτός, ξέρει πως δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα και να παραμείνει συγκεντρωμένος, τονίζοντας ότι «το θέμα μας είναι το ντέρμπι και όχι το δικό μου επίτευγμα».

Αυτό που αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Βενγκέρ, δεν έχει πάρει ούτε μια νίκη στις 10 φορές που κοντραρίστηκε με τον «special one»…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «μπλε» του Λονδίνου θα εμφανιστούν χωρίς τον Άσλεϊ Κόουλ που ακόμα αναρρώνει από πρόβλημα στο γόνατο, ενώ οι Ραμίρεζ και Γουίλιαν είναι τιμωρημένοι έπειτα από την αποβολή τους στο παιχνίδι με τη Βίλα.

Πρόβλημα με τον Τόμας Ροσίτσκι έχει προκύψει στην Άρσεναλ, ωστόσο, ο Τσέχος θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Παραμένουν εκτός οι Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ και Ντιαμπί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Λάμπαρντ – Σούρλε, Όσκαρ, Αζάρ – Ετό

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Αρτέτα, Φλαμινί – Ροσίτσκι, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν – Ζιρού