Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι (preview)

Τα δεδομένα, έχουν αλλάξει. Το πάθος και το κύρος αυτού του ντέρμπι, όμως, δεν αλλάζει ποτέ! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» τη Μάντσεστερ Σίτι στην εξ αναβολής «μονομαχία» της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα ματς που όπως και να ‘χει, περιμένει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης!



Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι (preview)

Πέρυσι, το ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ», στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα όσον αφορά τη βαθμολογία και την υπόθεση της κατάκτησης του τίτλου, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε… καπαρώσει την κορυφή και απλά περίμενε τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Φέτος, όλα είναι διαφορετικά.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή που διεκδικεί τον τίτλο μαζί με… αρκετούς άλλους «μνηστήρες», σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ, στην 7η θέση της βαθμολογίας, προσπαθεί να… κρατηθεί «ζωντανή» για να μια θέση στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως πανεύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν είναι ποτέ αδιάφορο και ποτέ δεν χάνει το κύρος του.

Η πόλη, χωρίζεται ξανά στα δύο, με τους Ντέιβιντ Μόγιες και Μανουέλ Πελεγκρίνι να κοντράρονται για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν και τον Χιλιανό κόουτς να στοχεύει στο «2x2» επί της «μισητής» αντιπάλου. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν ακόμα οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν… ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν, η Σίτι έκανε ένα τεράστιο πάρτι στο «Etihad» και επικράτησε με το εμφατικό 4-1, δείχνοντας πως φέτος, η ιστορία θα ήταν πολύ διαφορετική…

Διαφορετικά βλέπουν το ματς και οι προπονητές των δύο ομάδων. Ο Ντέιβιντ Μόγιες, δήλωσε πως θέλει να κερδίσει για να πάρει η ομάδα του τρεις βαθμούς και όχι απλά για να… τους κόψει από τη Σίτι.

Από την πλευρά του, ο Πελεγκρίνι, θέλει οι ποδοσφαιριστές του να αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα όλα τα εναπομείναντα ματς, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου και όχι να αναλωθούν απλά στο ντέρμπι.

Η γηπεδούχος, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προετοιμάστηκε για το ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-0 επί του Ολυμπιακού στη μεταξύ τους ρεβάνς, ενώ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ στο «Άπτον Παρκ» για το πρωτάθλημα, το απόγευμα του Σαββάτου. Βρίσκεται στο 7ο «σκαλί» της βαθμολογίας με 51 βαθμούς και δίνει τη μάχη της για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» της επόμενης σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι, διέλυσε με σκορ 5-0 τη Φούλαμ, έχει συγκεντρώσει 63 βαθμούς, απέχει έξι πόντους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, αλλά έχει και τρία παιχνίδια λιγότερα από τους «μπλε» του Λονδίνου. Επομένως, όλα είναι στο χέρι της…

Στα αγωνιστικά, η Γιουνάιτεντ σίγουρα δεν θα έχει τον Νεμάνια Βίντιτς που ολοκληρώνει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών, ενώ ο Μόγιες, άφησε να αιωρείται ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από τη συμμετοχή των Τζόνι Έβανς, Ρίο Φέρντιναντ και Κρις Σμόλινγκ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ασφαλώς, θα είναι απών λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απόντες θα είναι για τη Μάντσεστερ Σίτι οι Ματέγια Νάστασιτς και Σέρχιο Αγουέρο που αντιμετωπίζουν μυϊκό πρόβλημα και τραυματισμό στο γόνατο αντίστοιχα, ενώ ο Βινσέν Κομπανί επιστρέφει, έχοντας εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την αποβολής του στο ματς κόντρα στη Χαλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά – Φελαϊνί, Κάρικ – Γιάνγκ, Μάτα, Βαλένσια – Ρούνεϊ

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Φερναντίνιο, Τουρέ, Νασρί, Σίλβα – Νεγρέδο, Τζέκο