Παλιές καλές εποχές...

Μεγάλο παιχνίδι στο «Κάροου Ρόουντ» με την Νόριτς να υποδέχεται την Λιντς και να έρχονται στην μνήμη αναμετρήσεις από το παρελθόν και συγκεκριμένα την εποχή που συμμετείχαν στην Πρέμιερ Λιγκ...



Παλιές καλές εποχές...

Κουτσουρεμένη η αγωνιστική στην Λιγκ1 αυτό το Σάββατο (δέκα αντί για δώδεκα παιχνίδια) καθώς την Κυριακή έχουμε τον τελικό του Λιγκ-τρόφι στο «Γουέμπλεϊ» μεταξύ της Καρλάϊλ και της Σαουθάμπτον (θα υπάρξει αφιέρωμα αύριο).

 

«Καναρίνια» εναντίον «παγονιών»

Από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν με μια πρώτη ματιά είναι το Νόριτς-Λιντς. Οι δυο ομάδες συναντιούνται φέτος στην ίδια κατηγορία μετά από τρεις σεζόν (τελευταία το 2006-07) όταν και αγωνιζόντουσαν στην Τσάμπιονσιπ. Όμως τα παιχνίδια που θυμούνται οι περισσότεροι είναι οι αναμετρήσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ (και παλιότερα στην μεγάλη κατηγορία, την Division 1 δηλαδή). Από το 1990-91 μέχρι το 1994-95 υπήρξε συνεχόμενη παρουσία των δυο ομάδων στην μεγάλη κατηγορία (Πρέμιερ), με την Νόριτς να μην έχει ηττηθεί σε αυτό το διάστημα στο γήπεδο της:

1990-91: Νόριτς-Λιντς 2-0

1991-92: Νόριτς-Λιντς 2-2

1992-93: Νόριτς-Λιντς 4-2

1993-94: Νόριτς-Λιντς 2-1

1994-95: Νόριτς-Λιντς 2-1

Από την σεζόν 1995-96, οι δυο ομάδες «χωρίστηκαν» καθώς δεν βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία. Συναντήθηκαν ξανά, την σεζόν 2005-06 στην Τσάμπιονσιπ με την Λιντς να πετυχαίνει σπουδαία νίκη με 1-0 εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη της Λιντς στο «Κάροου Ρόουντ» επί της Νόριτς σε επίπεδο της μεγάλης κατηγορίας ήταν την σεζόν 1980-81, με σκορ 3-2.

 

Παραπάνω, εστιάσαμε περισσότερο αναφορικά με την παρουσία των ομάδων και τα μεταξύ τους παιχνίδια στην Πρέμιερ. Πάντως οι δυο πλευρές έχουν συναντηθεί πολλές φορές και σε άλλες κατηγορίες και θεσμούς κυπέλλων. Η προϊστορία ανεξαρτήτου έδρας έχει ως εξής:

 

 

  Νίκες Νόριτς

  Ισοπαλίες

  Νίκες Λιντς  

 Πρωτάθλημα

15

9

17

Κύπελλο

1

3

2

Συνολικά

16

12

19

 

Φέτος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Λιγκ1, η Λιντς επικράτησε με 2-1 της Νόριτς στο Έλαντ Ρόουντ. Ας θυμηθούμε φάσεις και γκολ από τον αγώνα:

 

 

Πάντως αυτήν την στιγμή τα «καναρίνια» δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και κοντά στην απευθείας άνοδο αλλά και κατάκτηση του τίτλου πρωταθλητή, σε αντίθεση με τα «παγόνια» που το τελευταία διάστημα παρουσιάζουν κάμψη στην απόδοση τους.

 

Η... κόντρα Κόλτσεστερ-Γουίκομ

Μπορεί τις δυο ομάδες να χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, όμως ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων έχει ξεσπάσει μια κόντρα που κρατάει από την περίοδο 1985-86. Τότε είχαν συναντηθεί οι δυο πλευρές στο κύπελλο Αγγλίας, με την Γουίκομ να αγωνίζεται εκείνη την περίοδο στην Κόνφερενς. Και όμως επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση στο γήπεδο της, με τους οπαδούς της Κόλτσεστερ να μην... χωνεύουν το αποτέλεσμα και να ξεσπάνε σε επεισόδια. Από τότε έχει δημιουργεί μια αντιπαλότητα μεταξύ των δυο ομάδων (σε επίπεδο περισσότερο οπαδών).

 

Έφυγε... κυνηγημένος!

Χάρτλπουλ εναντίον Σουίντον, με τον προπονητή της δεύτερης, Ντάνι Γουίλσον να επιστρέφει για πρώτη φορά σαν αντίπαλος στο γήπεδο όπου από 2006 μέχρι το 2008 ήταν στον πάγκο της Χάρτλπουλ. Μάλιστα την σεζόν 2006-07 την οδήγησε στην άνοδο στην Λιγκ1 αλλά απολύθηκε στην συνέχεια (Δεκέμβριο του 2008). Δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο ενώ σαν προπονητής της Σουίντον, έχει αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του δυο φορές αλλά μόνο εντός έδρας (φέτος στον πρώτο γύρο και πέρσι όπου υπέστη ισάριθμες ήττες από την πρώην ομάδα του).

 

Κόντρα στην ομάδα που «έκλεισε» την καριέρα του

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουμε και το τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ της Μπρέντφορντ και της Λέϊτον όριεντ, αλλά δεν υπάρχει καμιά αντιπαλότητα μεταξύ τους. Μάλιστα, ο τεχνικός της Μπρέντφορντ, Άντι Σκοτ τελείωσε την καριέρα του, σαν ποδοσφαιριστής στην Λέϊτον όριεντ την περίοδο 2004-05 (47 συμμετοχές και 10 γκολ).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στην Λιγκ1:

Έξετερ-Γουόλσολ

Μπρέντφορντ-Λέϊτον Όριεντ

Κόλτσεστερ-Γουίκομ

Μπράϊτον-Τρανμίρ

Μίλγουολ-Στόκπορτ

Μπρίστολ Ρόβερς-Σαουθέντ

Νόριτς-Λιντς

Τζίλιγχαμ-Ντονς

Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον

Χάρτλπουλ-Σουίντον