Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι (preview)

Την... απόδραση από το «Parc des Princes» θα επιδιώξει η Τσέλσι κόντρα στην ισχυρή Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρώτη φάση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο βήμα για την πρόκριση θα αναζητήσουν οι «μπλε», με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι (preview)

«Μάχη γιγάντων» θα γίνει στο Παρίσι.

Η πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται στο «Parc des Princes» την εξίσου επικίνδυνη και με εμπειρία Τσέλσι, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σύνολο του Λοράν Μπλαν προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση, αποκλείοντας με συνολικό σκορ 6-1 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, την ώρα που οι Λονδρέζοι μετά την ισοπαλία (1-1) στην Κων/πολη, επικράτησαν της Γαλατασαράι στο Λονδίνο με 2-1 και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισής.

Οι Παριζιάνοι θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που έχουν κόντρα σε αγγλικές ομάδες, μετρώντας μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες στα επτά ματς. Οι οιωνοί πάντως είναι μαζί τους, καθώς η τελευταία τους ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα προήλθε πριν 28 παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2004, στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, εκεί όπου οι «μπλε», με προπονητή και πάλι τον Ζοσέ Μουρίνιο, στην πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία στον πάγκο της Τσέλσι, είχαν πάρει τη νίκη μέσα στο Παρίσι με 3-0. Αυτή παραμένει και η μοναδική νίκη τον Λονδρέζων επί γαλλικού εδάφους μέχρι και σήμερα.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 0-0.

Αγωνιστικά νέα:

Τσέλσι:

Χωρίς τον Σάμουελ Ετό, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο, ταξίδεψε για το ματς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν η Τσέλσι.

Στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο για την αναμέτρηση της Τετάρτης δεν βρίσκεται ούτε ο Άσλεϊ Κόουλ που εδώ και αρκετές μέρες έχει ενοχλήσεις στο πόδι.

Νεμάνια Μάτιτς και Μοχάμεντ Σαλάχ δεν υπολογίζονται καθώς έχουν αγωνιστεί με τις πρώην ομάδες τους (Μπενφίκα και Βασιλεία αντίστοιχα) στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν:

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Τιάγκο Σίλβα στο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι. Ο Βραζιλιάνος έχει σπάσει το ζυγωματικό του και σε περίπτωση που αγωνιστεί θα εμφανιστεί με προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο.

Πέρα από την περίπτωση του Τιάγκο Σίλβα, ο Λοράν Μπλαν δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιριγκού – Σίλβα, Άλεξ, Ντιν – Βεράτι, Ματουιντί, Καμπάιγ – Καβάνι, Λαβέτσι, Ιμπραΐμοβιτς

Τσέλσι: Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα – Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ – Αζάρ, Τόρες, Σούρλε