Άρσεναλ – Νιούκαστλ (preview)

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Έβερτον και να απομακρυνθεί τέσσερις ολόκληρους βαθμούς από αυτή στη «μάχη» για την 4η θέση, έχει η Άρσεναλ παίρνοντας στο «Έμιρεϊτς» τη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ.



Άρσεναλ – Νιούκαστλ (preview)

Να ξεμπερδεύει μία και καλή με την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ θέλει η Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της 4ης θέσης και της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ.

Και αυτό γιατί η άμεση διεκδικήτρια της «ευρωπαϊκής» θέσης, Έβερτον, ηττήθηκε το Σάββατο με 2-0 από την αδιάφορη Σαουθάμπτον εκτός έδρας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Νιούκαστλ δεν λέει να ορθοποδήσει. Μετά τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 1-0 στις 22/3, μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων στις τέσσερις χωρίς καν να σκοράρει.

Πιο πρόσφατη, η ήττα από τη Σουόνσι με 2-1 εντός έδρας. Το πρόβλημα στις «καρακάξες» εκτός από το γεγονός ότι δέχεται πολύ εύκολα γκολ, εμφανίζεται και στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό που αναφέρει ότι η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έχει σκοράρει μόλις έξι γκολ στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις της.

Ο τεχνικός της Νιούκαστλ αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, έχοντας εκτίσει την τιμωρία των επτά αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Έτοιμος να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ για την αναμέτρηση κόντρα στη Νιούκαστλ είναι ο Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον δικέφαλο.

Απών από το ματς της Δευτέρας θα είναι αντιθέτως ο Αμπού Ντιαμπί, ο οποίος παρά το γεγονός ότι μετά από πολλούς μήνες αποθεραπείας, κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο πόδι, αποκόμισε νέο, μικρότερο, τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Γνωστές απουσίες αυτές των Τζακ Γουίλσιρ και Θίο Γουόλκοτ.

Νιούκαστλ:

Επιστροφή στη δράση για του Μούσα Σισοκό, ο οποίος μετά από απουσία τριών παιχνιδιών, λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό, είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι.

Παπίς Σισέ και Λουκ Ντε Γιονγκ βρίσκονται στα «πιτς», ενώ ο Χατέμ Μπεν Αρφά έμεινε εκτός αποστολής για λόγους... τακτικής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Σέζνι – Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Βερμάλεν – Αρτέτα, Ράμσεϊ – Καθόρλα, Εζίλ, Ποντόλσκι – Ζιρού

Νιούκαστλ: Κρουλ – Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντουμέτ – Ανίτα, Τιοτέ, Σισοκό, Γκόσλινγκ, Γκουφράν – Ρεμί