Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης (preview)

Εδώ θα κριθούν όλα. Με το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη να αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς, η Τσέλσι θα πρέπει μπροστά στον κόσμο της να κάμψει την αντίσταση της ικανότατης Ατλέτικο Μαδρίτης, αν θέλει να είναι αυτή που θα βρεθεί στον τελικό της Λισαβόνας.



Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης (preview)

Το πρώτο, έστω και μικρό βήμα, το έκανε στην Ισπανία.

Η Τσέλσι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν «δραπετεύοντας» από το »Βιθέντε Καλντερόν» με τη λευκή ισοπαλία στο τσεπάκι.

Πλέον, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι «μπλε» θα πρέπει να σκοράρουν αν δεν θέλουν να μπουν σε μπελάδες... παράτασης ή ακόμα και πέναλτι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να έχει πλέον στη διάθεσή του έναν παίκτη που έλειψε όσο κανένας στον πρώτο ημιτελικό. Τον Εντέν Αζάρ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα ψάξει το ένα εκτός έδρας γκολ που θα της δώσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκρισή της στον τελικό της Λισαβόνας.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, χρειάζεται μόλις δύο νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Αγωνιστικά νέα:

Τσέλσι:

Κόντρα στις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να επιστρέφει στη δράση μόνο σε περίπτωση που η Τσέλσι βρισκόταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τζον Τέρι προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και είναι διαθέσιμος για το κρίσιμο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ετοιμοπόλεμος και ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά τις 8 Απριλίου, ενώ στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται και ο Σάμουελ Ετό, ο οποίος έχασε τον πρώτο ημιτελικό στη Μαδρίτη.

Γνωστή απουσία αυτή του Πετρ Τσεχ, ο οποίος αναρρώνει από τον τραυματισμό που υπέστη στον ώμο, την ώρα που δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι Νεμάνια Μάτιτς και Μοχάμεντ Σαλάχ, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής σεζόν με τις πρώην ομάδες τους.

Ατλέτικο Μαδρίτης:

Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα θα διεκδικήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδική απουσία θα είναι αυτή του αρχηγού της ομάδας, Γκάμπι, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο πρώτην άσος της Τσέλσι, Τιάγκο Μέντες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Σβάρτσερ – Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς – Ραμίρες, Λουίζ – Όσκαρ, Γουίλιαν, Αζάρ – Ετό

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά – Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς – Γκαρσία, Τουράν, Τιάγκο, Κόκε – Βίγια, Κόστα