Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Το τελευταίο μεγάλο της εμπόδιο, στο δρόμο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, καλείται να ξεπεράσει η Μάντσεστερ Σίτι, που φιλοξενείται στην έδρα της πάντα επικίνδυνης Έβερτον! 



Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Οι ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι γνωρίζουν καλά ότι με νίκη στο αποψινό ματς, θα βρεθούν αγκαλιά με το πρωτάθλημα και δεν στοχεύουν σε τίποτε λιγότερο, αφού η Λίβερπουλ περιμένει στη γωνία για τυχόν απώλεια που θα της δώσει ξανά βαθμολογικό αέρα.

H Έβερτον σίγουρα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αμελητέα ποσότητα, όχι μόνο εξαιτίας της φετινής πορείας της, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι στα τελευταία τέσσερα ματς στο «Γκούντισον Παρκ» βρίσκει τον τρόπο να υποτάξει τους «πολίτες». Στα... πιτς παραμένουν οι Νταβίντ Σίλβα, Χεσούς Νάβας, Ματέγια Νάστασιτς.

Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι έχουν... υποσχεθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι θα παλέψουν στα ίσα την αναμέτρηση, παρόλο που ενδεχόμενη «ζημιά» στη Σίτι θα δώσει τον πρώτο λόγο στη «μισητή» αντίπαλο Λίβερπουλ για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε, ο στόχος της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου παραμένει ρεαλιστικός, αφού υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες ανάλογα με τα αποτελέσματα της Άρσεναλ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πίενααρ, Μιραλάς, Ντιστέν, Κονέ, Γκίμπσον, Οβιέδο και Τραορέ.

Όσον αφορά την προϊστορία των ομάδων, τα πράγματα είναι σχεδόν μοιρασμένα. Σε σύνολο 157 αγώνων στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον μετρά 57 νίκες, η Σίτι 58, ενώ 40 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον: Χάουαρντ – Κόουλμαν, Στόουνς, Αλκαράθ, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Όσμαν – Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου – Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί – Μίλνερ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί – Τζέκο, Αγουέρο