Άστον Βίλα – Χαλ (preview)

Με το άγχος και τον κίνδυνο πιθανού υποβιβασμού, η Άστον Βίλα φιλοξενεί τη Χαλ στην 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Πιο άνετες οι «τίγρεις», αλλά όχι εξασφαλσμένα στην κορυφαία κατηγορία και την επόμενη σεζόν.



Άστον Βίλα – Χαλ (preview)

Οι «χωριάτες», από τις 15 Μαρτίου, όταν και επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι μπροστά στο κοινό τους, μετρούν έξι ματς χωρίς νίκη και μάλιστα, στα πέντε από αυτά, έχουν υποστεί την ήττα! Έπειτα από 35 ματς, η ομάδα του Πολ Λάμπερτ έχει 35 πόντους και βρίσκεται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, πράγμα που της προκαλεί άγχος και την αναγκάζει να δώσει μεγάλη μάχη για να σωθεί.

Χωρίς να μπορεί φέτος να εκμεταλλευτεί την έδρα της και με παιχνίδια απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ προτού ολοκληρώσει για φέτος τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, το έργο της Βίλα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο...

Η Χαλ, θα βρεθεί στα Μίντλαντς, ούσα σε πιο άνετη θέση από την αντίπαλό της. Στους 37 βαθμούς, απέχει πέντε από την τριάδα που θα αποχαιρετήσει την Πρέμιερ στο φινάλε της φετινής σεζόν. Με τον τελικό του Κυπέλλου στο πίσω μέρος του μυαλού, οι παίκτες του Στιβ Μπρους θα προσπαθήσουν αρχικά να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία κι έπειτα να ολοκληρώσουν τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, διεκδικώντας το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Οι «τίγρεις» δεν έχουν καταφέρει ποτέ επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ να πάρουν νίκη επί της Άστον Βίλα και θα το προσπαθήσουν σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν 4-1 από τη Σουόνσι, ενώ η Χαλ επέστρεψε από το 2-0 της Φούλαμ για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζο Μπένετ είναι αμφίβολος για την Άστον Βίλα, ενώ ανέτοιμος παρά την επιστροφή του στις προπονήσεις έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ο Ζόρες Οκόρε. Με τους Λονγκ και Γέλαβιτς θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» η ομάδα του Μπρους που δεν έχει «πονοκεφάλους». 

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν – Λόουτον, Φλααρ, Μπέικερ, Μπέρτραντ – Ντελφ, Γουέστγουντ, Ελ Αχμαντί – Ολμπράιτον, Βέιμαν, Αγκμπονλαχόρ

Χαλ (3-5-2): Χάρπερ – Μπρους, Τσέστερ, Ντέιβις – Ελμοχαμαντί, Ροσένιορ, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ – Λονγκ, Γέλαβιτς