Νιούκαστλ – Κάρντιφ (preview)

Μία αδιάφορη Νιούκαστλ καλείται να αντιμετωπίσει η Κάρντιφ, στην ύστατη προσπάθειά της για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Μονόδρομος η νίκη για τους «bluebirds», οι οποίοι σε περίπτωση μη νίκης είναι πιθανό να υποβιβαστούν και μαθηματικά.



Νιούκαστλ – Κάρντιφ (preview)

Κρίσιμο παιχνίδι μεν, μόνο για την μία πλευρά δε.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για την Κάρντιφ η οποία θέλει απαραιτήτως τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη Νιούκαστλ, αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με δύο βαθμούς μακριά από την σωτηρία και με το παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να ακολουθεί στο φινάλε του πρωταθλήματος, καταλαβαίνει κανείς πως οι τρεις βαθμοί είναι κάτι παραπάνω από «ζωτικής σημασίας» για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Άλλωστε, υπάρχει και το σενάριο που αναφέρει πως σε περίπτωση αποτυχίας των «bluebirds» να πάρουν τη νίκη στο «St. Jame's Park» και παράλληλη νίκη όλων των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία, η Κάρντιφ υποβιβάζεται και μαθηματικά.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Νιούκαστλ προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα του δεύτερου γύρου, από κει δηλαδή που άρχισε η... κατηφόρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γκολ της. Οι «καρακάξες» έχουν αποτύχει να σκοράρουν στα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια τους, την ώρα που έχουν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις μία φορά στα 11 παιχνίδια που έχει απουσιάσει ο κορυφαίος της σκόρερ, Λοΐκ Ρεμί.

Αγωνιστικά νέα:

Νιούκαστλ:

«Ξένο σώμα» θεωρείται για τη Νιούκαστλ ο Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος προπονήθηκε μόνος του την Τετάρτη. Από τις 12 Απριλίου έχει να αγωνιστεί ο Γάλλος άσος.

Επιστροφή στη δράση για τον Λουκ Ντε Γιονγκ ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο, σε αντίθεση με τον Παπίς Σισέ, ο οποίος παραμένει στα «πιτς».

Απών θα είναι και ο Νταβίντ Σαντόν, με τον Πολ Ντουμέτ να παίρνει για ακόμα μία φορά τη θέση του.

Κάρντιφ:

Χωρίς τον Χουάν Κάλα ο οποίος είναι τιμωρημένος θα παραταχθεί κόντρα στη Νιούκαστλ η Κάρντιφ.

Ετοιμοπόλεμος ο πρώην στράικερ της Νιούκαστλ, Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος ανάρρωσε πλήρως από την ίωση που είχε μεσοβδόμαδα.

Μαρκ Χάντσον και Κρεγκ Νουν παραμένουν εκτός με ποικίλα προβλήματα τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιούκαστλ: Κρουλ – Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Ντουμέτ – Τιοτέ, Ανίτα, Γκόσλινγκ – Σισοκό, Γκουφράν, Ρεμί

Κάρντιφ: Μάρσαλ – Θέοφιλ-Κατρίν, Κόκερ, Τέρνερ, Φάμπιο – Ζαχά, Μεδέλ, Γουίτινγχαμ, Μουτς – Ντέλι – Κάμπελ