Αγγλία – Περού (preview)

Το πρώτο «τεστ» της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας θα δώσει το βράδυ της Παρασκευής η εθνικής Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Περού.



Αγγλία – Περού (preview)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινάει και... επίσημα σήμερα για την εθνική Αγγλίας, η οποία δίνει το πρώτο της φιλικό ενόψει Μουντιάλ κόντρα στην εθνική ομάδα του Περού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών», Ρόι Χότζον, δεν πρόκειτια να βγάλει βάσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο θα είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους οι παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό.

Μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στο Περού, η εθνική Αγγλίας θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι για να δώσει δύο δυνατά παιχνίδια κόντρα σε Εκουαδόρ και Ονδούρα, τα οποία είναι σύμφωνα με τον Χότζον και τα πιο σημαντικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής Περού θα κάνει κόντρα στην Αγγλία, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Μπενγκοετσέα.

Το Περού δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ και ο Μπενγκοετσέα είναι έτοιμος για μεγάλες αλλαγές, προσθέτοντας «νέο αίμα» στις τάξεις της ομάδας. Παράλληλα είναι το πρώτο ματς που δίνει η εθνική Περού μέσα στο 2014.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μία μικρή προϊστορία δύο παιχνιδιών. Στο πρώτο, το 1959, νικητής ήταν το Περού με 1-0, ενώ στο δεύτερο η Αγγλία με σκορ 4-0 το 1962.

Αγωνιστικά νέα:

Αγγλία:

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Λουκ Σο στο σημερινό φιλικό κόντρα στο Περού, καθώς ο 18χρονος ταλαιπωρείται από ένα κρυολόγημα.

Γνωστά προβλήματα για τον Ρόι Χότζον αυτά των Φιλ Γιαγκέλκα και Φιλ Τζόουνς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τραυματισμούς σε δικέφαλο και ώμο αντίστοιχα. Πιθανή η απουσία και του Τζακ Γουίλσιρ.

Περού:

Τα μεγαλύτερα ονόματα της εθνικής ομάδας του Περού έμειναν εκτός αποστολής για τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Πάμπλο Μπενγκοετσέα.

Έτσι λοιπόν οι Βάργκας, Φαρφάν, Πισάρο και Γκερέρο θα συνεχίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ – Μπέινς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τζόνσον – Τζέραρντ, Χέντερσον – Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ – Στάριτζ

Περού: Φερνάντες – Γιοτούν, Ροντρίγκες, Ράμος, Αντβίνκουλα – Κρουζάδο, Μπαλόν, Ραμίρες – Ντεζά, Ρουιδίας, Καρίγιο