Έβερτον - Άρσεναλ (preview)

Μετά την γκέλα της πρεμιέρας κόντρα στην Λέστερ, η Έβερτον θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πανηγυρίσει τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι των... μεγάλων κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία επιθυμεί να ζευγαρώσει τις νίκες της έπειτα από την επικράτηση με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας.



Έβερτον - Άρσεναλ (preview)

Οι «κανονιέρηδες» μάλιστα έχουν και ένα έξτρα κίνητρο για να το κάνουν, καθώς μετά τις 100 νίκες στο «Emirates» έχουν την ευκαιρία να φτάσουν την... κατοστάρα και κόντρα στα «ζαχαρωτά», αφού σε όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια από το 1905 μετρούν αισίως 99 νίκες.

Την περασμένη σεζόν, τα αποτελέσματα στα συνολικά τρία ματς που βρέθηκαν η μία απέναντι στην άλλη ήταν εντελώς, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται νικήτριες από μία φορά έκαστη και να έρχονται ισόπαλες ακόμη μία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η νίκη της Άρσεναλ (4-1) ήταν και αυτή που την έφερε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια, αυτό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αγωνιστικά νέα:

Για τους γηπεδούχους, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναμένεται να έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Ντάρον Γκίμπσον που επιστρέφει από τραυματισμό, ωστόσο εικάζεται πως θα τον αφήσει στον πάγκο για... λόγους ασφαλείας. Από την άλλη, απόντες θα είναι οι γνωστοί τραυματίες, Ρος Μπάρκλεϊ, Αρούνα  Κονέ και Μπράιαν Οβιέδο.

Όσον αφορά τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ, οι Περ Μερτεζάκερ, Μεσούτ Εζίλ και Λούκας Ποντόλσκι θα βρίσκονται στα πλάνα του Αλσατού έχοντας πλέον ξεκουραστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του οποίου πανηγύρισαν την κατάκτηση με την εθνική Γερμανίας. Από τους τρεις, ο τελευταίος πιθανόν θα μείνει στον πάγκο. Τέλος, σε αντίθεση με τον Μικέλ Αρτέτα (τραυματίας), ο Γιαγιά Σανογκό ενδεχομένως να πάρει λεπτά συμμετοχής, αλλά δεν υπολογίζεται για βασικός.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, ΜακΓκίντι, Νέισμιθ, Πίενααρ, Λουκάκου

Άρσεναλ: Σέζνι, Ντεμπισί, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Σάντσες, Εζίλ, Ζιρού