Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Η επιστροφή της Πρέμιερ Λιγκ δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με ποιο ιδανικό τρόπο. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρουν τα ξίφη τους στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου με σκοπό την επιστροφή στις νίκες, έπειτα από τις γκέλες της περασμένης αγωνιστικής.



Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Οι μεν «κανονιέρηδες» αγνοούν τη νίκη από την πρεμιέρα, έχοντας δύο ισοπαλίες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ενώ οι δε «πολίτες» πέταξαν στα σκουπίδια την άνετη επικράτηση επί της Λίβερπουλ, χάνοντας εντός έδρας (1-0) από την Στόουκ.

Φυσικά, το εν λόγω ματς έχει μια ξεχωριστή σημασία, εκτός της βαθμολογικής που αναμφισβήτητα είναι το κύριο μέλημα των δύο προπονητών, αφού οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο Community Shield με το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ να επικρατεί αυτού του Μανουέλ Πελεγκρίνι (3-0) και να φτάνει στην κατάκτηση ακόμη ενός τροπαίου μετά το Κύπελλο Αγγλίας.

Όπως προαναφέρθηκε, καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν υπήρχε.

Αγωνιστικά νέα:

Για την Άρσεναλ ο Ντάνι Γουέλμπεκ θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, λίγες ημέρες μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας στο ματς με την Πολωνία. Εκτός θα μείνει ο Άαρον Ράμσεϊ για να μην επιδεινωθεί η ζημιά στον αστράγαλό του, θέμα το οποίο προέκυψε στο ματς της Ουαλίας με την Ανδόρα, αλλά οι Μεσούτ Εζίλ, Μικέλ Αρτέτα και Κιράν Γκιμπς θα δώσουν το «παρών».

Για την Σίτι, Φερνάντο και Γιόβετιτς θα απουσιάσουν, όμως ο Φρανκ Λάμπαρντ μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα της ομάδας. Διαθέσιμος είναι και ο Ελιακίμ Μανγκαλά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σέζνι – Ντεμπισί, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Αρτέτα, Γουίλσιρ, Σάντσες, Εζίλ, Καθόρλα – Γουέλμπεκ

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα, Νασρί – Τζέκο, Αγουέρο