Τσέλσι - Σάλκε (preview)

Θεωρείται, και όχι άδικα, ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι ωστόσο θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη δυναμική της και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, την πάντα υπολογίσιμη Σάλκε.



Τσέλσι  - Σάλκε (preview)

Τι πρόσωπο θα δείξει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι; Θα είναι το ίδιο με αυτό που δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία μπαίνει στη «μάχη» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Σάλκε.

Οι «μπλε» προέρχονται από τη νίκη με 4-1 επί τη Σουόνσι, σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να πατήσει γκάζι μόνο στο 2ο ημίχρονο, μετά το 1-1 της ανάπαυλας, με τον Ντιέγκο Κόστα να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Ρεμί να ανοίγει λογαριασμό.

Στον αντίποδα, η Σάλκε δεν λέει να συνέλθει. Στα τελευταία της πέντε παιχνίδια έχει τέσσερις ήττες και μόλις μία ισοπαλία, αυτή κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε με 4-1 από τη Γκλάντμπαχ εκτός έδρας, εμφανίζοντας μεγάλα προβλήματα στην άμυνά της.

Η παράδοση δεν είναι με τους «Βασιλικούς μπλε» καθώς σε τέσσερις αναμετρήσεις με την Τσέλσι, οι Λονδρέζοι έχουν νικήσει στις τρεις, έχοντας και μία ισοπαλία. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Γερμανοί δεν έχουν πετύχει ακόμα γκολ επί των Άγγλων!

Αγωνιστικά νέα:

Τσέλσι:

Δίχως αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η Τσέλσι, στην «πρεμιέρα» του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Σάλκε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι πολύ πιθανό να προβεί σε αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στη Σουόνσι, την ώρα που ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι. Έτσι, Τζον Τέρι και Ντιέγκο Κόστα είναι πολύ πιθανό να ξεκουραστούν.

Σάλκε:

Στον αντίποδα, ο Γιάνς Κέλερ έχει αρκετά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι οι Χούντελααρ και Ντράξλερ θα βρίσκονται στα βασικά του πλάνα.

Γκιέφερ, Κολάσινατς, Σαντάνα, Γκορέτσκα και Φαρφάν βρίσκονται στα «πιτς» με ποικίλα προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Κουρτουά, Φελίπε Λουίς, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Φάμπρεγας – Όσκαρ, Αζάρ, Γουίλιαν – Ρεμί

Σάλκε: Φέρμαν – Αόγκο, Χέβεντες, Μάτιπ, Αϊχάν – Φούχτς, Νοϊστάντερ – Ντράξλερ, Σαμ, Μπόατενγκ – Χούντελααρ