Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ (preview)

Με τα νέα δεδομένα της συμμετοχής και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει τη φετινή της πορεία η Λίβερπουλ που στην 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενείται από τη Γουέστ Χαμ και θέλει να ψάξει την «απάντηση» στα εγχώρια μετά την ήττα (1-0) από την Άστον Βίλα, πριν από μια εβδομάδα, στο «Άνφιλντ».



Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ (preview)

Οι “κόκκινοι”, σε μια πολύ αγχωτική επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κατάφεραν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί, αφού επικράτησαν 2-1 της Λουντογκόρετς, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στίβεν Τζέραρντ στις καθυστερήσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο η Λουντογκόρετς άνοιξε διάπλατα την άμυνα της Λίβερπουλ στο 90ο λεπτό για να ισοφαρίσει προσωρινά, προβλημάτισε τον Μπρένταν Ρότζερς που δήλωσε πως ακόμα η ομάδα του βρίσκεται... στα μισά του δρόμου και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για να παρουσιαστεί ξανά το περσινό εξαιρετικό πρόσωπο. Το φετινό ξεκίνημα, πάντως, έχει δύο ήττες σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Σήμερα, επισκέπτεται το Λονδίνο για δεύτερη φορά (μετά από το ματς με την Τότεναμ), προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ. Το σύνολο του Σαμ Άλαρνταϊς, προέρχεται από την ισοπαλία (2-2) με τη Χαλ στο “KC Stadium”, σε μια αναμέτρηση που τα “σφυριά” έδειξαν μαχητικό πνεύμα και πως αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα απαντήσουν άμεσα στον αντίπαλο. Οι αμυντικές αδυναμίες, βέβαια, κάνουν συνεχώς φέτος την εμφάνισή τους και ο “Big Sam” κάθε φορά τονίζει τα λάθη στους ποδοσφαιριστές του που ακόμα δεν έχουν καταφέρει σε αυτά τα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Τα στατιστικά δεν δίνουν θάρρος στους Λονδρέζους, καθώς η Λίβερπουλ έχει ηττηθεί μόλις μια φορά εκτός έδρας για το ημερολογιακό έτος 2014, έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια και σε 23 αναμετρήσεις μαζί της για την Πρέμιερ, η Γουέστ Χαμ μετράει μόλις δύο νίκες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι θα εμφανιστούν όπως ακριβώς στην ισοπαλία με τη Χαλ, την περασμένη Δευτέρα. Οι Ματ Τζάρβις, Άντι Κάρολ, Κέβιν Νόλαν και Τζόι Ο'Μπράιεν παραμένουν στο απουσιολόγιο. Οι “κόκκινοι” θα έχουν ξανά διαθέσιμο τον Μάρτιν Σκρτελ που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο γόνατο, απών θα είναι ο Ντάνιελ Στάριτζ, εκτός για δύο μήνες έπειτα από επέμβαση που έκανε στο γόνατο, ο Τζον Φλάναγκαν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Αντριάν – Ντεμέλ, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσγουελ – Κογιάτε, Νομπλ – Ντάουνινγκ, Ζάρατε, Βαλένσια – Σακό

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ – Μανκίγιο, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο – Χέντερσον, Τζέραρντ, Λαλάνα – Μάρκοβιτς, Μπαλοτέλι, Στέρλινγκ