Μπέρνλι – Σάντερλαντ (preview)

Άμεση είναι η ανάγκη για νίκη τόσο για τη Μπέρνλι όσο και για τη Σάντερλαντ που αναμετρούνται στο “Turf Moor” για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Λύσεις στο σκοράρισμα οφείλουν να βρουν οι νεοφώτιστοι, καλά αποτελέσματα έχουν μέχρι στιγμής οι “μαυρόγατες”, αλλά πρέπει να πάρουν και “τρίποντο”.



Μπέρνλι – Σάντερλαντ (preview)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του Σον Ντάικ που θα πρέπει να παρουσιάσει πολλά περισσότερα πράγματα αν θέλει να κρατηθεί στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν είναι το ξεκίνημα των δύο ηττών και ισάριθμων ισοπαλιών. Με μόλις ένα γκολ σε τέσσερα ματς, οι “clarets” αναζητούν λύσεις στο σκοράρισμα. Κι αν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές κατάφεραν να κρατήσουν και τον αντίπαλο στο “μηδέν” παίρνοντας τουλάχιστον τον βαθμό, δεν σημαίνει ότι θα συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. 

Ο τραυματισμός του Ντάνι Ινγκς, στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας πριν από μια εβδομάδα ήρθε στο χειρότερο χρονικά σημείο από τη στιγμή που και ο Σαμ Βόουκς έχει τεθεί νοκ – άουτ εδώ και καιρό με πρόβλημα στους συνδέσμους του ποδιού του, συνεπώς, λείπουν οι άνθρωποι που είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα απ' τους υπόλοιπους στη νεοφώτιστη ομάδα. Οι Στίβεν Ριντ και Στίβεν Γουόρντ έχουν προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ, όμως ο Ντάικ γνωρίζει ότι κάποια στιγμή πρέπει η Μπέρνλι να μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, η Σάντερλαντ έχει τον τίτλο του φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση. Με πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μεγαλύτερη εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις και με τον Κόνορ Γουίκαμ ακόμα να ... κρατάει τα γκολ, επιδεικνύοντας την εκτελεστική του δεινότητα στο φινάλε της περσινής σεζόν όταν κάθε ματς ήταν φωτιά, οι φιλοξενούμενοι αισιοδοξούν για το πρώτο “τρίποντο”.

Έχοντας καταφέρει να πάρουν βαθμούς από τα παιχνίδια με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, από το παιχνίδι με την οποία προέρχονται, οι παίκτες του Πογιέτ ξέρουν ότι και με την δέουσα σοβαρότητα, μπορούν να τα καταφέρουν. Αν πάλι, όμως, δείξουν αμυντικά κενά και ολιγωρίες που στοιχίζουν, αφού αδυνατούν να βρουν τη “φόρμουλα” της περσινής σεζόν στα μετόπισθεν, δεν αποκλείεται να έχουν... θέματα.

Στα αγωνιστικά, πέρα από την απουσία του Ντάνι Ινγκς για τη Μπέρνλι, ο Ματ Τέιλορ τέθηκε επίσης εκτός μάχης με πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα, όμως, διαθέσιμοι είναι οι Τσάλομπα και Κιν που δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους. Οι Μπίλι Τζόουνς, Γουίλ Μπάκλεϊ και Ζόρντι Γκόμεζ διεκδικούν φανέλα βασικού στη Σάντερλαντ, με τον Γουίκαμ να παραμένει στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρνλι (4-4-1-1): Χίτον – Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι – Άρφιλντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς, Κάιτλι – Σορντέλ, Γιούτκεβιτς

Σάντερλαντ (4-2-3-1): Μανόνε – Βεργίνι, Ο'Σι, Μπράουν, Φαν Άνολτ – Κάτερμολ, Ρόντουελ – Τζόνσον, Τζιακερίνι, Γκόμεζ - Γουίκαμ