Λίβερπουλ – Έβερτον (preview)

Το πρώτο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ για την τρέχουσα σεζόν είναι γεγονός! Μία Λίβερπουλ που ψάχνει ακόμα τα πατήματά της, υποδέχεται στο «Άνφιλντ» την Έβερτον, που θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη της νίκη στην έδρα των «κόκκινων», μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!



Λίβερπουλ – Έβερτον (preview)

Ανεξάρτητα από την μέχρι στιγμής πορεία τους στο πρωτάθλημα, το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ αποτελεί για τις Λίβερπουλ και Έβερτον ένα «ειδικό» παιχνίδι απ' όλες τις απόψεις.

Οι «κόκκινοι» προέρχονται από τρεις ήττες στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, την ώρα που η μισητή τους αντίπαλος μετράει μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής.

Το «στοίχημα» για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι να πάρει τη νίκη μέσα στο «Άνφιλντ» μετά από 15 χρόνια, έχοντας παίξει έκτοτε 16 παιχνίδια, από τα οποία στα οχτώ έχει ηττηθεί και στα υπόλοιπα έχει φύγει με τον βαθμό τις ισοπαλίας.

Ακόμα μία «κατάρα» που κυνηγάει τα «ζαχαρωτά» είναι η αφλογιστία τους στην έδρα της Λίβερπουλ. Τα πέντε γκολ στα τελευταία 11 ματς το αποδεικνύουν με τον πλέον κατανοητό τρόπο.

Αγωνιστικά νέα:

Λίβερπουλ:

Αισιόδοξοι ότι ο Ντάνιελ Στάριτζ θα δηλώσει «παρών» στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, εμφανίζονται οι άνθρωποι της Λίβερπουλ, μετά τον τραυματισμό του Άγγλου στο πόδι πριν περίπου έναν μήνα.

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες επιστροφής των Τζόρνταν Χέντερσον και Φελίπε Κουτίνιο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σε δικέφαλο και προσαγωγό αντίστοιχα.

Έβερτον:

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου κάνουν οι Σίμους Κόουλμαν και Στίβεν Πιενάαρ. Ο πρώτος έχει απουσιάσει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Έβερτον λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, την ώρα που ο έμπειρος μέσος αποκόμισε στις αρχές της σεζόν πρόβλημα στον δικέφαλο.

Στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρίσκονται οι Ντάρον Γκίμπσον και Μπράιαν Οβιέδο, με τους Αρούνα Κονέ και Ρος Μπάρκλεϊ να είναι οι μοναδικοί απόντες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ – Μανκίγιο, Μορένο, Λόβρεν, Σκρτέλ, Τζέραρντ, Σούσο, Λούκας, Στέρλινγκ, Στάριτζ, Μπαλοτέλι

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Στόουνς, Γκίμπσον, Γιαγκέλκα, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μιραλάς, Όσμαν, Λουκάκου, Ατσού