Άρσεναλ – Χαλ (preview)

Σαν σε επανάληψη του περσινού τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, Άρσεναλ και Χαλ θα αναμετρηθούν για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στο πρώτο τους ραντεβού έπειτα από τον περασμένο Μάιο, όταν οι “τίγρεις” πήγαν να κάνουν την τεράστια έκπληξη στο “Γουέμπλεϊ”...



Άρσεναλ – Χαλ (preview)

Οι “κανονιέρηδες”, κατάφεραν να επιστρέψουν στους τίτλους έπειτα από το 2005, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας στο φινάλε της περσινής σεζόν, σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκαν την παράταση για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 από τη Χαλ που είχε διαμορφωθεί μέσα στα πρώτα οχτώ λεπτά!

Η πρώτη τους “μάχη” έπειτα από εκείνον τον τελικό έρχεται σήμερα για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν ότι πρέπει πάση θυσία να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και την ομάδα του Στιβ Μπρους να έχει πάρει τα πάνω της... Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ, με πολλά προβλήματα τραυματισμών προέρχεται από την ήττα (2-0) από την Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι και ο Αλσατός κόουτς “πονοκεφαλιάζει” για τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει στα μετόπισθεν.

Αντίθετα, ο Στιβ Μπρους που άλλαξε το σύστημα των “τίγρεων” σε 3-5-2 βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί και παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-0, θα πρέπει να σκεφτεί καλά αν θα παρατάξει την ομάδα του με τόσο επιθετικές διαθέσεις και στο “Έμιρεϊτς”.

Στα αγωνιστικά, ο Μικέλ Αρτέτα φαίνεται ότι ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη γάμπα και θα βρεθεί κανονικά στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ. Τιμωρημένος είναι ο Καλούμ Τσέιμπερς, εκτός ο Λοράν Κοσιελνί με τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα, οπότε ο Νάτσο Μονρεάλ πιθανότατα θα βρεθεί στο κέντρο της άμυνας. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Θίο Γουόλκοτ.

Ο Άχμεντ Ελμοχαμαντί υπολογίζεται κανονικά από τον Στιβ Μπρους, άσχετα από τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στη μέση και δεν του επέτρεψαν ν' αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Μοχάμεντ Ντιαμέ, που έπαιξε στην ήττα (1-0) της Σενεγάλης από την Τυνησία, την Τετάρτη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς – Αρτέτα, Γουίλσιρ – Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Καθόρλα – Γουέλμπεκ

Χαλ (3-5-2): Χάρπερ – Τσέστερ, Ντόουσον, Ντέιβις – Ελμοχαμαντί, Ντιαμέ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ρόμπερτσον – Ερνάντεζ, Γέλαβιτς