Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ (preview)

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ συνεχίσει να αναζητά η Μπέρνλι που στο πλαίσιο της 8ης “στροφή” του πρωταθλήματος φιλοξενεί την κατά πολύ ανεβασμένη, Γουέστ Χαμ.



Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ (preview)

Ο Σον Ντάικ μπορεί να μην αισθάνεται καθόλου πίεση και να μην του ασκείται τέτοια από τη διοίκηση της Μπέρνλι, όμως ξέρει μέσα του ότι θα πρέπει το πρώτο “τρίποντο” να έρθει γρήγορα και πολύ περισσότερο, να αρχίσει η ομάδα του τις εμφανίσεις μέσα από τις οποίες να δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της Πρέμιερ.

Στο τελευταίο της ματς, απέναντι στη Λέστερ, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, όμως θα χρειαστεί πολύ περισσότερη προσπάθεια και αγώνας για να φτάσει ο σύλλογος εκεί που θέλει.

Απέναντι στον Σον Ντάικ, ο Σαμ Άλαρνταϊς που αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει τους “καρπούς” της επιμονής και της δουλειάς του στη Γουέστ Χαμ. Έπειτα από την κριτική που του ασκήθηκε στο φινάλε της περσινής σεζόν αλλά και την αβεβαιότητα για τη θέση του στη μεγαλύτερη διάρκεια του καλοκαιριού, ο “Big Sam” αρχίζει πλέον να δείχνει στην πράξη ότι μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ βγάζει τον πολύ καλό του εαυτό, ενώ λίρες... εκατό έχουν αποδειχθεί ήδη οι Ντιαφρά Σακό και Ένερ Βαλένσια που αποκτήθηκαν στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Η Γουέστ Χαμ είχε επικρατήσει 2-0 της ΚΠΡ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ενόψει της αναμέτρησης, ο Σον Ντάικ είδε με χαρά τους Ντάνι Ινγκς, Κίεραν Τρίπιερ, Ντέιβιντ Τζόουνς, Ναθάνιελ Τσάλομπα και Μάικλ Κιν να επιστρέφουν στις προπονήσεις έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, όμως εκτός έμειναν οι Ντιν Μάρνεϊ και Στίβεν Ριντ. Επέμβαση στον Αχίλλειο τένοντα θα χρειαστεί ο Ματ Τέιλορ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Μαρκ Νομπλ θα είναι διαθέσιμος αφού δεν πονάει πια στη γάμπα, με τον Ένερ Βαλένσια να δίνει επίσης το “παρών”, παρά την κούραση από το μακρύ ταξίδι και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το Εκουαδόρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον – Τρίπερ, Νταφ, Σάκελ, Μι – Άρφιλντ, Κάιτλι, Τζόουνς, Μπόιντ – Ινγκς, Γιούτκεβιτς

Γουέστ Χαμ (4-4-2): Άντριαν – Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσγουελ – Αμαλφιτανό, Σονγκ, Ζάρατε, Ντάουνινγκ – Σακό, Βαλένσια