Νίκησε στη «μάχη» της διαφήμισης (video)

Μια διαφήμιση καταφέρνει να περάσει το μήνυμα των Χριστουγέννων κάνοντας μια βαθειά βουτιά στην ιστορία.  



Νίκησε στη «μάχη» της διαφήμισης (video)

Οι διαφημίσεις των πολυκαταστημάτων στη Βρετανία ενόψει των Χριστουγέννων αποτελούν κομμάτι της παράδοσης, που τόσο λατρεύουν να τηρούν στο Νησί.

Αν και ήδη αρκετές διαφημίσεις απολαμβάνουν τα θετικά σχόλια του κοινού για τα συναισθήματα που προκαλούν αυτή την περίοδο, η μεγάλη νικήτρια φαίνεται να αναδεικνύεται αυτή που δημιουργήθηκε για λογαριασμό των σουπερ μαρκετ Sainsbury’s.

Το διαφημιστικό σποτ, που στην κανονική του version  ξεπερνά τα τρία λεπτά, προσεγγίζει τη γιορτή των Χριστουγέννων υπό ένα διαφορετικό πρίσμα παίρνοντας ως αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέσα από την συγκεκριμένη διαφήμιση, ο χρόνος γυρίζει πίσω κατά έναν αιώνα και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της παραμονής και ανήμερα Χριστούγεννα του 1914, όταν Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν για λίγες ώρες τα χαρακώματα και βρέθηκαν στο πεδίο της μάχης όχι για να πολεμήσουν, αλλά για να ανταλλάξουν ευχές και να παίξουν ποδόσφαιρο!

Η εταιρία επέλεξε η διαφήμιση να προβληθεί μετά την 11η Νοέμβριου, την ημέρα που εορτάζεται η λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τιμούνται οι νεκροί στα πεδία των μαχών. Η διαφήμιση έγινε σε συνεργασία με τη Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα (την φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη στους βετεράνους) με την οποία η Sainsbury’s συνεργάζεται εδώ και 20 χρόνια.

Δείτε τη διαφήμιση: