Αγγλία – Σλοβενία (preview)

Μία ακόμα νίκη, διατηρώντας το «απόλυτο» και την πρωτιά στον όμιλο είναι το ζητούμενο για την εθνική Αγγλίας, η οποία αντιμετωπίζει στο «Γουέμπλεϊ», την πάντα υπολογίσιμη Σλοβενία.



Αγγλία – Σλοβενία (preview)

Έχοντας ήδη «3 στα 3» στον 5ο όμιλο της προκριματικών του Euro 2016, η εθνική Αγγλίας θέλει να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της, παραμένοντας στην κορυφή, αυτή τη φορά κόντρα στη Σλοβενία.

Το σύνολο του Ρόι Χότζον έχει εννέα βαθμούς μετά από τρία παιχνίδια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δεχθεί γκολ, την ώρα που έχει πετύχει ήδη οχτώ.

Αντίπαλος της θα είναι η αξιόμαχη Σλοβενία, η οποία κατέχει τη 2η θέση του ομίλου με έξι βαθμούς, έχοντας δύο νίκες και μία ήττα.

Η εκτός έδρας νίκη επί της άμεσης αντιπάλου της για την πρόκριση, Λιθουανίας, έδωσε άλλη ώθηση στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι ταξίδεψαν στο «Γουέμπλεϊ» για να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές, με την πρώτη να είναι σε φιλική αναμέτρηση στο Λονδίνο, με την Αγγλία να κερδίζει με 2-1, την ώρα που συναντήθηκαν και στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής το 2010. Τα «τρία λιοντάρια» πήραν τότε το τρίποντο χάρη σε γκολ του Ντεφό.

Αγωνιστικά νέα:

Αγγλία:

Αρκετά αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ενόψει της αναμέτρησης με τη Σλοβενία η εθνική Αγγλίας.

Ο Μίκαελ Κάρικ άνοιξε τον «χορό» των τραυματισμών λίγες μέρες πριν το παιχνίδι, με τον Άντρος Τάουνσεντ να ακολουθεί και τον Λέιτον Μπέινς να είναι ο τελευταίος της λίστα που αναμένεται να απουσιάσει.

Στον πάγκο αναμένεται να είναι ο Στίβεν Ντάουνινγκ μετά από κάποιες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην προπόνηση της Πέμπτης.

Σλοβενία:

Λίγες θα είναι οι αλλαγές της Σλοβενίας στο ματς με την εθνική Αγγλίας, συγκριτικά με το παιχνίδι του περασμένου μήνα κόντρα στην Ελβετία.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Μάταβς, την ώρα που οι Καμπλ, Ρότμαν και Μίλετς παραμένουν αμφίβολη, ωστόσο η συμμετοχής τους θα κριθεί λίγες ώρες πριν την σέντρα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Χαρτ – Κλάιν, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τσάμπερς – Μίλνερ, Χέντερσον, Γουίλσιρ – Στέρλινγκ – Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς – Στρουνά, Ίλιτς, Σέζαρ, Μπρέκο – Κιρμ, Μπιρσά, Μερτέλι, Κάμπλ – Νοβάκοβιτς, Λιουμπιάνκιτς