Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Έχοντας μείνει αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (OTESport1, 19:30) ψάχνουν μέσω της μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Έμιρεϊτς», τη «σπίθα» που θα τους δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια.



Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (preview)

Υπό άλλες συνθήκες, τα παιχνίδια των δύο ομάδων έκριναν πρωτιές. Πλέον, τα χρόνια άλλαξαν, το ίδιο και οι καταστάσεις και τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν χαράξει τον ίδιο δρόμο.

Ο στόχος της τετράδας και του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κοινός και με... πολλά εμπόδια, όπως έχει αποδειχθεί, μιας και αμφότερες αντιμετωπίζουν από τις αρχές τις σεζόν, πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από την ήττα-σοκ με 2-1 από τη Σουόνσι την περασμένη αγωνιστική, έχοντας μάλιστα προηγηθεί στο σκορ, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε πάρει μία μέρα νωρίτερα τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 1-0.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να κρίνεται αμφίβολος για το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολιβιέ Ζιρού αναμένεται μετά από περίπου 2,5 μήνες να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Το ίδιο δεν ισχύει και για τον Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος «κουβάλησε» από την εθνική Αγγλίας τραυματισμό στον προσαγωγό και τέθηκε εκτός.

Για μεγάλο διάστημα ο Αρσέν Βενγκέρ «ζει» με τις απουσίες των Εζίλ, Κοσιελνί, Αρτέτα, Ντεμπισί και Οσπίνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Νοσοκομείο θυμίζουν τα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το ρόστερ της ομάδας να είναι αποδεκατισμένο.

Οι Νταβίντ Ντε Χέα και Άνχελ Ντι Μαρία που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν αμφίβολοι, αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά κόντρα στην Άρσεναλ, ωστόσο τα προβλήματα... συνεχίζουν να είναι περισσότερα.

Ραδαμέλ Φαλκάο και Ράφαελ δεν αναμένεται να αγωνιστούν, ενώ οι πιθανότητες συμμετοχής του Λουκ Σο είναι προς το μέρος του. Εκτός παραμένουν και οι Ρόχο, Έβανς και Τζόουνς. Επιστρέφει ο Σμόλινγκ μετά την τιμωρία του, ετοιμοπόλεμος και ο Κάρικ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Σέζνι – Τσάμπερς, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς – Φλαμινί, Ράμσεϊ – Καθόρλα, Γουίλσιρ, Σάντσες – Ζιρού

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Μπλάκετ, Σο – Φελαϊνί, Ερέρα – Γιανουζάι, Μάτα, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι