Λίβερπουλ - Στόουκ (preview)

Ήρθε ο καιρός να ορθώσει ανάστημα. Η Λίβερπουλ υποδέχεται το απόγευμα (OTE Sport1 17:00) την Στόουκ με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει τέλος στο αρνητικό σερί και θα τονώσει την ψυχολογία της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.



Λίβερπουλ - Στόουκ (preview)

Οι «κόκκινοι» αλλά και ο Μπρένταν Ρότζερς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα περιθώρια για νέες γκέλες έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ήδη μετρούν τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και έξι αν συνυπολογίσουμε και τις αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) και Λουντογκόρετς (2-2) στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος όλων, όπως δήλωσε και πρόσφατα ο προπονητής, είναι να κλείσουν την κακή παρένθεση το συντομότερο δυνατόν και να αποδείξουν στους επικριτές τους ότι η Λίβερπουλ παραμένει «δεμένη» και δυνατή.

Από τη σημερινή μάχη θα απουσιάσουν οι γνωστοί τραυματίες Στάριτζ, Σακό, Φλάναγκαν και Σούσο, ενώ στον πάγκο ενδέχεται να μείνει - για λόγους ξεκούρασης- ο Στίβεν Τζέραρντ στην επέτειο για τα 16 χρόνια από το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα. Απών από τη σημερινή (29/11) αναμέτρηση και ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Στον αντίποδα, η Στόουκ γνώρισε την ήττα σοκ στην έδρα της από την Μπέρνλι (2-1) και προσπαθεί να μαζέψει τα «κομμάτια» της. Κόντρα στη Λίβερπουλ οι ποδοσφαιριστές του Μαρκ Χιουζ πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα και είναι αποφασισμένοι να δυσκολέψουν τη ζωή των γηπεδούχων.

Τα προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο, δεν λείπουν, αφού εκτός πλάνων τέθηκαν οι Χουτ, Μόουζες και Τεϊξέιρα, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Μπάρντσλεϊ, Γουίλσον και Πίτερς.

Όσον αφορά την προϊστορία, η Λίβερπουλ κυριαρχεί στο «Ανφιλντ», μετρώντας 47 νίκες, έναντι 18 της Στόουκ, ενώ 27 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτελ, Τουρέ, Μορένο, Λούκας, Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Χέντερσον, Κουτίνιο, Λάμπερτ.

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Σιντγουελ,, Ενζοζί, Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς, Μπόγιαν, Ντιούφ.