Οι Γερμανοί το αβαντάζ

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που γνώρισε την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 2-1 στο «Αλιάζ Αρένα» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κρατούσε σφιχτά την ισοπαλία μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και ολοκληρώθηκε η ανατροπή από πλευράς Γερμανών. Πολύτιμο μπορεί να αποδειχτεί το εκτός έδρας γκολ του Ρούνεϊ - αποχώρησε τραυματίας - ενόψει της ρεβάνς στο «Όλντ Τράφορντ».



Οι Γερμανοί το αβαντάζ

Η Μπάγερν, στο κλίμα των ημερών, ανέβαινε τον δικό της «Γολγοθά» από το 2ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γουέιν Ρούνεϊ φρόντισε να επιβεβαιώσει τους φόβους της γερμανικής ομάδας και άνοιξε το σκορ με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνι. Η φλύαρη κατοχή της μπάλας από τους γηπεδούχους, έβρισκε απέναντί της τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι με σωστές αλληλοκαλύψεις δεν επέτρεπαν να δημιουργηθεί κίνδυνος. Ο Νάνι έφτασε πολύ κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 16’, αλλά το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής πέρασε άουτ, σε μια υπενθύμιση των επικίνδυνων αντεπιθέσεων των «κόκκινων διαβόλων».

Δεν περνάς…κυρά-Μαρία
Οι κλειστοί χώροι των Άγγλων δεν βοηθούσαν την Μπάγερν, με τον Ριμπερί να αναγκάζεται να προβεί σε ατομικές προσπάθειες, προκειμένου να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Το σκηνικό με τους παίκτες του Φαν Γκάαλ να παίζουν στο μισό γήπεδο επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με τον Αλτιντόπ να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 24ο λεπτό, όταν μπροστά από τον Φαν Ντερ Σάρ, δεν κατέβασε σωστά τη μπάλα από πάσα του Ριμπερί. Ο 26χρονος Γάλλος κατάλαβε ότι θα ήταν δύσκολη η νύχτα και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Σε μια από αυτές, ο Όλιτς δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ του Αλτιντόπ.
 
Γερμανική «κατοχή»
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε τον Ρούνεϊ να πετυχαίνει το επιθυμητό γρήγορο γκολ και επέλεξε την μέθοδο των αντεπιθέσεων για να συνεχίσει το παιχνίδι. Η Μπάγερν όμως κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας μπροστά από τη μεσαία γραμμή και ασκώντας συνεχή πίεση στα αντίπαλα καρέ. Γρήγορη κίνηση της μπάλας και αρκετές εναλλαγές περιείχε το «μενού» των Γερμανών, που όμως δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για απειλήσουν την εστία του Φαν Ντερ Σάρ. Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ρούνεϊ πλάσαρε ανενόχλητος πάνω στον Μπούτ, χάνοντας στο 40’ την ευκαιρία για το 2-0.
 
Ίδιο σκηνικό
Τίποτα δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο «Αλιάνζ Αρένα», με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που βιάζονταν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και την Μάντσεστερ να περιμένει υπομονετικά στα καρέ της. Εκτός από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης που η Μπάγερν ανέβασε ρυθμό και κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ που σήμαναν τον συναγερμό στην αγγλική άμυνα, η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο 54ο λεπτό, ο Αλτιντόπ με ωραία προσωπική ενέργεια έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο και απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ.
 
Ρίσκαρε ο Σερ Άλεξ, απάντησε ο Ριμπερί
Η είσοδος των Βαλένσια και Μπερμπάτοφ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έδειξε αν μην τι άλλο πως ο Φέργκιουσον ήθελε ακόμα ένα γκολ για να κλειδώσει την πρόκριση. Οι Βαυαροί συνέχισαν την πίεση, αλλά οι προσπάθειες των Όλιτς και Αλτιντόπ δεν έβρισκαν στόχο. Ένα χέρι του Γκάρι Νέβιλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να ισοφαρίσει, με τον Φράνκ Ριμπερί να πηγαίνει στη μπάλα με αέρα αρχηγού. Ο Γάλλος εκτέλεσε το φάουλ στο 77’, η μπάλα κόντραρε στον Ρούνεϊ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βίντιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, προς ανακούφιση της ομάδας του Μονάχου.
 
Έσπασαν καρδιές
Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν κάνει πάντα την εμφάνισή της αλλά αυτή τη φορά είχε άλλη άποψη και βρέθηκε στο γήπεδο του Μονάχου. Η ομάδα του Φαν Γκάαλ πίεζε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε τη μεγάλη νίκη με ανατροπή του σκορ και έστειλε το πρώτο μήνυμα στο 91’. Ο Γκόμεζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε με υπερένταση ο Φαν Ντερ Σάρ. Η επόμενη ευκαιρία άνηκε στον Όλιτς, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Ολλανδό πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Μπάγερν, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τελικό σκορ 2-1.

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Ντεμικέλις, Φαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Άλντιτοπ (86’ Κλόζε), Ριμπερί, Πράνιτς (89’ Τιμόστσουκ), Όλιτς, Μίλερ (73’ Γκόμεζ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Φλέτσερ, Κάρικ (70’ Βαλένσια), Παρκ (70’ Μπερμπάτοφ), Σκόουλς, Νάνι (82’ Γκίγκς), Ρούνεϊ