Στόουκ – Άρσεναλ (preview)

Όσο έχει τον Αλέξις Σάντσες, μπορεί να αισθάνεται σιγουριά. Η Άρσεναλ, επισκέπτεται το «Μπριτάνια» στη 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ (17:00, OTE Sport1), έχοντας όμως φανερώσει προβλήματα στο παιχνίδι της ενόψει της επίσκεψης σε μια δύσκολη έδρα. Δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το «σπίτι» της φέτος η ομάδα του Μαρκ Χιουζ.



Στόουκ – Άρσεναλ (preview)

Οι «κανονιέρηδες» έφτυσαν... αίμα για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σαουθάμπτον, το βράδυ της Τετάρτης, με το τελικό 1-0 να έρχεται στο 89ο λεπτό από γκολ του Αλέξις Σάντσες που αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Ναι μεν υπάρχει το 3x3 σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τόσο κόντρα στους «αγίους», όσο και απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, οι νίκες ήρθαν πολύ δύσκολα, έχοντας προβληματίσει και με την έλλειψη φαντασίας που παρατηρήθηκε στις προσπάθειες των παικτών.

Το καλό για την Άρσεναλ στην προκειμένη, είναι πως φέτος η Στόουκ δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό «άνδρο» για το γήπεδό της, όπως συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια. Οι σημερινοί γηπεδούχοι ξέρουν ότι για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία θα πρέπει οπωσδήποτε μπροστά στο κοινό τους να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν καταφέρνουν. Εξ ου και το μόλις +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Η Στόουκ, υποδέχεται την Άρσεναλ μετρώντας τρεις ήττες σε τελευταία ισάριθμα ματς πρωταθλήματος.

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι «πότερς» έχουν και αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Γουόλτερς έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Γουέλαν και Χουτ. Άρρωστος ο Άιρλαντ, εκτός οι Σίντουελ, Οντεμβίγκι, Μόουσες και Τεξέιρα.

Για τους «κανονιέρηδες», εκτός έμεινε ο Μονρεάλ με πρόβλημα στον αστράγαλο, όμως ο Γκιμπς ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο. Έτοιμος φαίνεται πως είναι και ο Βόιτσιεχ Σέζνι που είχε τραυματιστεί στην ήττα (2-1) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αμφίβολος ο Ροσίτσκι, από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι Κοσιελνί και Σανογκό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς – Κάμερον, Ενζόνζι – Ασαϊντί, Μπόγιαν, Αρναούτοβιτς – Ντιουφ

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ – Τσάμπερς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Φλαμινί, Ράμσεϊ – Γουέλμπεκ, Καθόρλα, Σάντσες, Ζιρού