Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον (preview)

Δυνατό τεστ για τη Μάντσεστερ Σίτι στην προσπάθειά της να παραμείνει κοντά στην Τσέλσι και την 1η θέση, καθώς υποδέχεται στο «Έτιχαντ» την Έβερτον (19:30, ΟΤΕ Sport1 HD), που ανεξάρτητα από τη θέση που βρίσκεται, πρόκειται για έναν σημαντικό αντίπαλο.



Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον (preview)

Κάθε παιχνίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι είναι καθοριστικό ενόψει της συνέχειας και αυτό κόντρα στην Έβερτον είναι ακόμα ένα.

Οι «πολίτες» μετά τον «λήθαργο» στις αρχές της σεζόν, έχουν ξυπνήσει για τα καλά, κάτι που αποδεικνύουν και οι τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το 4-1 επί της Σάντερλαντ ήρθε με δραματικό τρόπο, ωστόσο δύσκολα τα πράγματα θα είναι πιο... εύκολα με αντίπαλο τα «ζαχαρωτά», που δείχνουν χαρακτήρα στα μεγάλα παιχνίδια.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν έχει ξεκινήσει καλά, έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, ειδικά στο πρωτάθλημα, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις μόλις μία νίκη, τις τρεις ισοπαλίες και τη μία ήττα που έχει στα πρόσφατα παιχνίδια που έχει δώσει.

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Σίτι:

Αρκετά τα προβλήματα για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, με βασικούς παίκτες να βρίσκονται εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Βινσέντ Κομπανί δεν αναμένεται να δηλώσει παρών, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες για το ματς κόντρα στη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Απών θα είναι και ο Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος παραμένει στα «πιτς», μαζί με τους Έντιν Τζέκο και Αλεξάνταρ Κολάροφ.

Επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο Ελιακίμ Μανγκαλά, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στο προηγούμενο ματς κόντρα στη Σάντερλαντ.

Έβερτον:

Εξίσου πολλές είναι οι απουσίες και για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέιμς ΜακΚάρθι, με αποτέλεσμα ο νεαρός Μουχάμεντ Μπέσιτς να συνεχίζει στο βασικό σχήμα.

Το ίδιο ισχύει και για τους Στόουνς, Αλκαράθ, Γκίμπσον και Νέισμιθ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα τραυματισμού και δεν υπολογίζονται στην παρούσα φάση.

Ή Έβερτον είχε θριαμβεύσει επί της Μάντσεστερ Σίτι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από το 2008 μέχρι το 2001, ωστόσο στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της στο Μάντσεστερ, δεν έχει γευτεί τη νίκη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Μανγκαλά, Ντεμικέλις, Κλισί – Νάβας, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί – Γιόβετιτς, Αγουέρο

Έβερτον: Χάουαρντ – Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστάν, Μπέινς – Μπέσιτς, Μπάρι – Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Πιενάαρ – Λουκάκου