Ρόμα – Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Όλα ή τίποτα. Η Μάντσεστερ Σίτι,ταξίδεψε στην «Αιώνια Πόλη» για την αναμέτρηση με τη Ρόμα, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει κατά πάσα πιθανότητα και την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Την... φυσιολογική νίκη της Μπάγερν επί της ΤΣΣΚΑ, θέλουν οι «πολίτες».



Ρόμα – Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Ο 5ος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο συμμετέχει η Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο μοναδικός από τους οχτώ, που όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Πέρα από τη Μπάγερν Μονάχου που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, Σίτι, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ, θα διεκδικήσουν με τις ίδιες αξιώσεις ένα εισιτήριο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στους Ρωμαίους και τους «πολίτες», τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, άσχετα αν η πρόκρισή τους κρίνεται και από το αποτέλεσμα στο Μόναχο.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία πρέπει είτε να κερδίσει στην έδρα της της Σίτι, είτε να έρθει ισόπαλη με σκορ 0-0 και στο άλλο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ηττηθεί από τους Βαυαρούς. Το άλλο σενάριο, είναι να φέρει ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ, αρκεί ταυτόχρονα οι Ρώσοι να πάρουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ισοπαλία.

Τα πράγματα είναι πιο... απλά για την Μάντσεστερ Σίτι. Για να βρεθεί στους «16» του θεσμού, αρκεί μία δική της νίκη και παράλληλα η ΤΣΣΚΑ να μην κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τη Μπάγερν. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, οι «πολίτες» θα πρέπει να φέρουν ισοπαλία από 1-1 και πάνω και παράλληλα οι «αρκούδες» να ηττηθούν στο «Αλιάνζ Αρίνα».

Αγωνιστικά νέα:

Ρόμα:

Προβλήματα στην αμυντική της γραμμή έχει η Ρόμα με τους Μπαλτσαρέτι και Καστάν να έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, κάτι που ισχύει και για τον ακραίο μέσο, Ουτσάν.

Στη διάθεση του Ρούντι Γκαρσία για το ματς με τη Σίτι θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης.

Μάντσεστερ Σίτι:

Νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα έχει τεθεί ο Κουν Αγουέρο, την ώρα που οι Νταβίντ Σίλβα και Βινσέντ Κομπανί κάνουν «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ τους.

Τιμωρημένος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο Γιάγια Τουρέ, ενώ η συμμετοχή του Γιόβετιτς θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρόμα: Ντε Σάνκτις – Κόουλ, Χολέμπας, Γιανγκά-Εμπιβά, Μαϊκόν – Ντε Ρόσι, Στρόυτμαν, Πιάνιτς – Ιτούρμπε, Τότι, Ζερβίνιο – Τζέκο

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Κολάροφ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Ζαμπαλέτα – Λάμπαρντ, Φερναντίνιο – Νασρί, Σίλβα, Νάβας – Τζέκο