Στόουκ – Τσέλσι (preview)

Νιώθοντας πλέον την «ανάσα» της Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι αναζητά αποκλειστικά και μόνο τη νίκη κόντρα στη Στόουκ στο «Μπριτάνια» (22:00 – ΟΤΕ Sport 1HD), για να βρεθεί και πάλι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, με διαφορά τριών βαθμών από τους «πολίτες».



Στόουκ – Τσέλσι (preview)

Μόνο περιθώρια για βαθμολογική απώλεια δεν έχει η Τσέλσι, που ταξίδεψε στο Στάφορντσαϊρ, για την αναμέτρηση κόντρα στη Στόουκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας με 3-0, έφτασε τους «μπλε» στους 39 βαθμούς, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν πρώτοι έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η νίκη επί των «πότερς» θεωρείται επιβεβλημένη για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, ώστε να αποκτήσει και πάλι τον «αέρα» των τριών βαθμών από τους «πολίτες».

Το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για την Τσέλσι δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αποτελεί και την πρώτη ήττα της ομάδας στη Πρέμιερ Λιγκ, αυτή κόντρα στη Νιούκαστλ με 2-1.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Στόουκ μετά από ένα σερί τριών ηττών, κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα με μία νίκη και μία ισοπαλία κόντρα σε Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα.

Οι βαθμοί που πήρε από τα συγκεκριμένα παιχνίδια την έφεραν στην 13η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, τέσσερις μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Μοναδική νίκη για τους «πότερς» επί της Τσέλσι σε 12 παιχνίδια, αυτή της περυσινής σεζόν με 3-2.

Αγωνιστικά νέα:

Στόουκ:

Πανέτοιμος για την αναμέτρηση της Στόουκ κόντρα στην Τσέλσι αναμένεται να είναι το Μπόγιαν Κρίκιτς, μετά τον τραυματισμό στον προσαγωγό που αποκόμισε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Στη διάθεση του Μαρκ Χιουζ αναμένεται να είναι και ο Μαρκ Μουνιέσα, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στον δικέφαλο, την ώρα που ο Στέφεν Άιρλαντ θα βρίσκεται στα «πιτς», λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Γνωστές απουσίες αυτές των Ντιονάταν, Σίντγουελ, Μόουζες και Οντεμβίγκι.

Τσέλσι:

Επιστροφή στη δράση μετά από δύο παιχνίδια για τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είναι ετοιμοπόλεμος, ύστερα από τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Κερτ Ζουμά, οι οποίοι βρίσκονται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο, ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμού που είχαν αποκομίσει στο ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στη Ντέρμπι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Ενζόνζι, Κάμερον, Ντιουφ, Μπόγιαν, Γουόλτερς, Κράουτς

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ, Κόστα