Σάντερλαντ – Λίβερπουλ (preview)

Πέρασε ένας ολόκληρος γύρος στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και οι οπαδοί της Σάντερλαντ ξέρουν πως η ομάδα τους δεν έχει εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε φέτος το «Στάδιο του Φωτός». Σήμερα, οι «μαυρόγατες» υποδέχονται τη Λίβερπουλ για την 21η αγωνιστική (14:45, ΟΤΕ Sport1 HD), με τους «κόκκινους» να είναι... ή του ύψους ή του βάθους εκτός έδρας.



Σάντερλαντ – Λίβερπουλ (preview)

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει καμία ισοπαλία μακριά από το «Άνφιλντ» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πράγμα που την κάνει τη μια από τις δύο ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας με αυτή την επίδοση! Αντίθετα, η Σάντερλαντ έχει μόλις μια νίκη (στο ντέρμπι με τη Νιούκαστλ) μπροστά στο κοινό της, έχει έξι ισοπαλίες και μόνο οι Τσάρλτον και Γιορκ έχουν περισσότερα «X» από αυτήν.

Η μόλις μια νίκη σε 10 ματς πρωταθλήματος στο «Στάδιο του Φωτός» προκαλεί ανησυχία στον Γκουστάβο Πογιέτ, τους ποδοσφαιριστές του και τους οπαδούς, με τον τεχνικό της ομάδας πρόσφατα να έχει προκαλέσει και τριγμούς αναφορικά με το θέμα του ρόστερ που πήρε στα χέρια του και τους παίκτες που θα ήθελε ο ίδιος.

Οι σημερινοί γηπεδούχοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) επί της Λιντς στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, όμως, όσον αφορά την Πρέμιερ, είχαν ηττηθεί δύσκολα με σκορ 3-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad». Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι» είχαν μείνει στο 2-2 με τη Λέστερ την Πρωτοχρονιά και είχαν επικρατήσει 2-1 της Γουίμπλεντον για το Κύπελλο, με τον Στίβεν Τζέραρντ να σκοράρει δις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της επικέιμενης αποχώρησής του, το καλοκαίρι.

Στα αγωνιστικά, ο αρχηγός της Σάντερλαντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ ο Τζακ Ρόντουελ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας λόγω μυϊκού προβλήματος. Έτοιμοι οι Ρίκι Άλβαρεζ και Εμανουέλε Τζακερίνι, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα στην οποία ανήκει ο Σεμπάστιαν Κόατες.

Απόντες για τη Λίβερπουλ οι Άνταμ Λαλάνα (τραυματίας) και Κόλο Τουρέ (στο Κόπα Άφρικα), εκτός παραμένουν οι Άλεν, Τζόνσον, Φλάναγκαν και Τζόουνς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ (4-5-1): Παντίλιμον – Βεργίνι, Μπράουν, Ο'Σέι, Φαν Άνολτ – Κάτερμολ, Τζόνσον, Λάρσον, Γκόμεζ, Τζακερίνι – Γουίκαμ

Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Χέντερσον, Λούκας, Τζέραρντ, Μορένο – Κουτίνιο, Μάρκοβιτς, Στέρλινγκ