Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Η παραμονή στη  κορυφή (μαζί με την Τσέλσι) προϋποθέτει και μεγάλες αποδράσεις. Αυτό θα επιχειρήσει σήμερα η Μάντσεστερ Σίτι, που φιλοξενείται στο «Γκούντισον Παρκ» από την. ντεφορμέ αλλά πάντα επικίνδυνη Έβερτον (17:00, OTE Sport1 HD).



Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι (preview)

Κοινός παρανομαστής για τις δύο ομάδες, το «φορτωμένο» απουσιολόγιο. Οι Αγουέρο και Τζέκο ακολούθησαν μεν την αποστολή, αλλά είναι αβέβαιο αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Κομπανί. Εκτός μάχης θα είναι σίγουρα ο Γιάγια Τουρέ, λόγω των υποχρεώσεών του στο Κόπα Άφρικα, όπως και ο Ματίγια Νάστιτς. Για την Έβερτον τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού εκτός του Χάουαρντ, νοκ- άουτ έχουν τεθεί οι Ντιστέν, Γκίμπσον, Πίενααρ, Όσμαν και Χίμπερτ, τη στιγμή που η συμμετοχή των ΜακΚάρθι και Μπέινς θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα.

Από κει και πέρα, η επιδίωξη της Σίτι δεν είναι άλλη από το να περάσει αλώβητη από την αφιλόξενη έδρα των «ζαχαρωτών». Το γράψαμε και παραπάνω, η παραμονή στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ απαιτεί και μεγάλα «διπλά». Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει καταφέρει να στρώσει την ομάδα, κάτι που εκτός της ανόδου στην κορυφή, έχει χαρίσει στους «πολίτες» ένα σερί έντεκα αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, η Έβερτον συνεχίζει να απογοητεύει, παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα που όλοι θαύμασαν την περασμένη σεζόν και φέτος στην Ευρώπη. Μετρά ήδη τέσσερις συνεχόμενες ήττες, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να γνωρίζει πως ενδεχόμενη νέα απώλεια θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τόσο για τον ίδιο, όσο και στην ψυχολογία της ομάδας.

Η προϊστορία στο «Γκούντισον Παρκ» είναι οριακά υπέρ της Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 61 νίκες, έναντι 58 της Έβερτον, ενώ τα υπόλοιπα 40 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Οβιέδο, Μπάρι, Μπέσιτς, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς, Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Σίλβα, Νασρί, Γιόβετιτς