Τσέλσι – Νιούκαστλ (preview)

Στον πρώτο γύρο, ήταν η ομάδα που σταμάτησε το αήττητο σερί της Τσέλσι. Η Νιούκαστλ, σήμερα φιλοξενείται από τους «μπλε» στο Λονδίνο για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ (21:30, ΟΤΕ Sport4 HD), με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μην ξεχνάει όσα του έχουν κάνει οι «καρακάξες» και φυσικά να ξέρει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες μετά τη συγκατοίκηση με τη Μάντσεστερ Σίτι.



Τσέλσι – Νιούκαστλ (preview)

Πριν από έναν μήνα, όταν η Τσέλσι ταξίδεψε στην έδρα της Νιούκαστλ, βρισκόταν στο +6 από τους διώκτες της στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Έχοντας χάσει σε εκείνο το ματς και με έναν μόλις βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα σε Σαουθάμπτον και Τότεναμ, το πλεονέκτημα εξασφανίστηκε και η Σίτι διεκδικεί πλέον τη μοναξιά της κορυφής περιμένοντας ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα των «μπλε».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά στο σημερινό ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την ομάδα του να ψάχνει την πρώτη νίκη του 2015 και φυσικά τη συνέχιση του σερί εντός έδρας.

Οι «καρακάξες», με τον υπηρεσιακό, Τζον Κάρβερ στον πάγκο, αποκλείστηκαν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με την ήττα (1-0) από τη Λέστερ, ενώ η τελευταία τους νίκη ήρθε στις 28 Δεκεμβρίου, με το 3-2 επί της Έβερτον, την οποία και πέτυχαν σε κακή περίοδο.

Θετικό νέο για τους φιλοξενούμενους είναι η επιστροφή του Τιμ Κρουλ κάτω απ' τα δοκάρια. Η τελευταία φορά που η Νιούκαστλ κράτησε ανέπαφη την εστία της, ήταν το τελευταίο δικό του παιχνίδι απέναντι στην ΚΠΡ στις 22 Νοεμβρίου!

Σε αντίθεση με ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο στο «St. James' Park», όταν υποδέχεται τη Νιούκαστλ παίρνει μόνο νίκες.

Επί του αγωνιστικού και πέρα από την επάνοδο του Κρουλ, απουσιάζουν λόγω των υποχρεώσεών τους στο Κόπα Άφρικα οι Παπίς Σισέ και Τσικ Τιοτέ.

Η Τσέλσι δεν έχει καινούρια προβλήματα, με τους Κουρτουά, Τέρι, Αζάρ και Φάμπρεγας να επανέρχονται στην 11άδα έχοντας ξεκουραστεί στο ματς Κυπέλλου με τη Γουότφορντ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Φάμπρεγας, Μάτιτς – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Κόστα

Νιούκαστλ (4-3-3): Κρουλ – Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Ντουμέτ – Κόλμπακ, Σισοκό, Σαντόν – Καμπελά, Πέρεζ, Γκουφράν