Σουόνσι - Τσέλσι (preview)

Στο «Λίμπερτι» απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Σουόνσι, δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Τσέλσι, με στόχο ακόμα μία νίκη που θα την διατηρήσει σε θέση οδηγού στην Πρέμιερ Λιγκ. 



Σουόνσι - Τσέλσι (preview)

Το πρώτο τους ματς μετά την επισημοποίηση της μεταγραφή του Μπονί στη Σίτι δίνουν οι γηπεδούχοι, με τον Ιβοριανό πάντως να έχει πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση (λόγω Κόπα Άφρικα) την Πρωτοχρονιά.

Οι «μπλε» μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Νιούκαστλ, αλλά βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με τα γκολ των Όσκαρ και Αζάρ, η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στο τελικό 2-0, το οποίο σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών της Σίτι (1-1 στην Έβερτον), έφερε τον σύλλογο του Λονδίνου και πάλι μόνο πρώτο στη βαθμολογία.

Η Σουόνσι αντίθετα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας της την προηγούμενη αγωνιστική. Το συγκρότημα του Γκάρι Μονκ έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς που βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ και να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο αυτογκόλ του Νομπλ στο 74ολεπτό.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές (τρεις στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ)στο «Λίμπερτι» από την ημέρα που οι «κύκνοι» επέστρεψαν στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, με την Τσέλσι να έχει μείνει τρεις φορές στην ισοπαλία και να έχει να… θυμάται μόνο το περσινό 1-0 με το γκολ του Ντεμπά Μπα.

Ο Μονκ ετοιμάζει τα πλάνα του για σήμερα χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Μοντέρο και του τιμωρημένου Σέλβεϊ. Εκτός λόγω Asia Cup και ο Κι.

Ο Μουρίνιο από την άλλη έχει μόλις ένα όνομά στο απουσιολόγιό του. Αυτό του Αθπιλικουέτα, με τον Φελίπε Λουίς να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τσεχ θα είναι όπως όλα δείχνουν ξανά κάτω από τα δοκάρια.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ρίτσαντς, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Κάρολ, Ντάιερ, Σίγκουρντσον, Ράουτλετζ, Γκομίς

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φελίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαμ, Όσκαρ, Αζάρ, Κόστα