Τότεναμ – Σάντερλαντ (preview)

Ο Ζερμέιν Ντεφό θα τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Σάντερλαντ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Επιστρέφει στο γήπεδο που πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, σαν αντίπαλος. Στο κυνήγι της πεντάδας τα «σπιρούνια», βαθμούς – χρυσάφι ψάχνουν οι «μαυρόγατες».



Τότεναμ – Σάντερλαντ (preview)

Η Σάντερλαντ ανακοίνωσε κι επίσημα, την Παρασκευή, την επιστροφή του Ζερμέιν Ντεφό στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Άγγλο φορ, έπειτα από έναν χρόνο στον Καναδά και την Τορόντο, όπου τα πράγματα δεν του ήρθαν όπως τα ήθελε, να επανέρχεται στο Νησί και το κορυφαίο πρωτάθλημα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε το πρώτο του παιχνίδι να είναι κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Τότεναμ.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα καθώς έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 18 φορές στα προηγούμενα 21 ματς του πρωταθλήματος και άπαντες ευελπιστούν πως μπορεί να αλλάξει αυτό με την προσθήκη του Ντεφό. Οι «μαυρόγατες» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα (1-0) από τη Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι που όσο μπορούσαν το πάλεψαν, ενώ νωρίτερα είχαν προκριθεί στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το 1-0 επί της Λιντς.

Η γηπεδούχος Τότεναμ συνεχίζει να κυνηγάει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και προσπαθεί όσο δύναται να παραμένει κοντά στα... εισιτήρια για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ασκώντας πίεση προς το παρόν στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις οποίες απέχει δύο και τρεις βαθμούς αντίστοιχα. Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική έγινε «θύμα» του Άλαν Πάρντιου που στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε των «σπιρουνιών» με σκορ 2-1. Ωστόσο, στο Κύπελλο, το σύνολο του Ποκετίνο αν και βρέθηκε πίσω με δύο γκολ στην αναμέτρηση απέναντι στη Μπέρνλι, με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στο τελικό 4-2 που της έδωσε και την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά, ο Χάρι Κέιν θα επιστρέψει στην 11άδα της Τότεναμ έχοντας πάρει ανάσες μεσοβδόμαδα, ενώ οι Φάζιο, Καμπούλ και Κίρικες είναι όλοι αμφίβολοι.

Ο Ζερμέιν Ντεφό πρέπει να περιμένει για την έγκριση της μεταγραφής από την FA για να μπορεί ν' αγωνιστεί, ο Λίαμ Μπρίντκατ είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, όμως ο Στίβεν Φλέτσερ επιστρέφει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Γουόκερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους – Σταμπουλί, Ντεμπελέ – Τάουνσεντ, Έρικσεν, Τσαντλί, Κέιν

Σάντερλαντ (4-4-2): Παντίλιμον – Βεργίνι, Ο'Σέι, Μπράουν, Φαν Άνολτ – Τζόνσον, Λάρσον, Ρόντουελ, Τζιακερίνι – Ντεφό, Γουίκαμ