Μάντσεστερ Σίτι – Χαλ (preview)

Στη θεωρία εύκολο φαντάζει το έργο της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Χαλ στο «Etihad» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έμεινε στο -5 από την Τσέλσι μετά το μεταξύ τους ντέρμπι και συνεχίζει το κυνήγι. Στη ζώνη του υποβιβασμού και στην αναζήτηση βαθμών επιβίωσης οι «τίγρεις».



Μάντσεστερ Σίτι – Χαλ (preview)

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση το υπόλοιπο της σεζόν, με το Τσάμπιονς Λιγκ να επανέρχεται στα μέσα του μήνα και φυσικά να μη βγαίνει από τα «θέλω» και τους στόχους της ομάδας.

Παιχνίδια όπως το σημερινό απέναντι στη Χαλ που είναι... σκορπισμένη και φανερά αδύναμη δίνει την ευκαιρία στους Πρωταθλητές για ένα ήρεμο, θεωρητικά, απόγευμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανιστούν στο γήπεδο με το σκεπτικό πως η νίκη θα έρθει αργά ή γρήγορα.

Ο Στιβ Μπρους που παλεύει να κρατήσει τις «τίγρεις» στην Πρέμιερ Λιγκ, θα έχει για πρώτη φορά τον Μάικ Φίλαν στο πλευρό του, με τον άλλο βοηθό του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταλαμβάνει πλέον πόστο στον πάγκο του συλλόγου.

Με 10 ήττες στα 14 τελευταία ματς, η Χαλ εκπέμπει πλέον... SOS έχοντας υποχωρήσει στην επικίνδυνη ζώνη και μετά το παιχνίδι με τη Σίτι έρχονται δύο πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια με τις Άστον Βίλα και ΚΠΡ.

Η μοναδική νίκη επί του συλλόγου του Μάντσεστερ ήρθε στο Κύπελλο Αγγλίας πριν από 85 χρόνια (!), ενώ οι «πολίτες» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ εντός έδρας στις προηγούμενες εννέα μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Πελεγκρίνι έχει ξανά τους Νασρί και Μανγκαλά στη διάθεσή του, παραμένουν εκτός λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού οι Τουρέ και Μπονί. Δεν πρόλαβε να εξασφαλίσει την άδεια εργασίας ο Νταμ Εντόι για τη Χαλ, από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Νίκιτσα Γέλαβιτς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Σανιά, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί – Φερνάντο, Φερναντίνιο – Μίλνερ, Σίλβα, Νασρί – Αγουέρο

Χαλ (4-4-2): ΜακΓκρέγκορ – Ελμοχαμαντί, Ντόουσον, Ντέιβις, Ρόμπερτσον – Ραμίρεζ, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ – Ερνάντεζ, Γέλαβιτς