Σουόνσι – Σάντερλαντ (preview)

Έναν χρόνο συμπληρώνει σήμερα στον πάγκο της Σουόνσι ο Γκάρι Μονκ και θέλει να συνδυάσει την επέτειό του με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Σάντερλαντ για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Σε σωστή τροχιά δείχνει να έχει μπει η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, όμως είναι ζόρικη η εξόρμηση στο «Liberty Stadium».



Σουόνσι – Σάντερλαντ (preview)

Οι «κύκνοι» επέστρεψαν στις νίκες με το 1-0 επί της Σαουθάμπτον στο «St. Mary's» την περασμένη Κυριακή, χάρη σε ένα καταπληκτικό σουτ του Τζόντζο Σέλβεϊ που έχει αναδειχθεί σε καθοδηγητή της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Ουαλών ο Μονκ, έχουν μαζέψει 51 βαθμούς από τα 37 ματς της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν παίξει μέχρι σήμερα.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έχασε και τα δύο ματς της περσινής σεζόν από τη Σουόνσι, αναλαμβάνοντας τη Σάντερλαντ τον Οκτώβριο του 2013 στη θέση του Πάολο Ντι Κάνιο.

Έπειτα από τη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Μπέρνλι, οι «μαυρόγατες» πέρασαν στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 3-1 που ήρθε με ανατροπή στη ρεβάνς με τη Φούλαμ στο Λονδίνο. Ο Ουρουγουανός προπονητής κάνει λόγο για... γύρισμα του διακόπτη, όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο η ομάδα του για να το αποδείξει στην πράξη και φυσικά να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Στα αγωνιστικά, ο Τζακ Κορκ βάζει υποψηφιότητα για συμμετοχή στο ματς και ντεμπούτο με τη φανέλα της Σουόνσι, ενώ επέστρεψε ο Κι. Επιστρέφουν οι Μοντέρο και Μπρίτον.

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Ρόντουελ και Τζόνσον για τη Σάντερλαντ, όπως επίσης και οι Γουίκαμ, Τζιακερίνι, Τζόουνς και Μπάκλεϊ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι – Νόουτον, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ – Φούλτον, Κάρολ – Ντάιερ, Σέλβεϊ, Μοντέρο – Γκομίς

Σάντερλαντ (4-3-3): Παντίλιμον – Ρεβεγιέρ, Βεργίνι, Ο'Σέι, Φαν Άνολτ – Λάρσον, Μπρίντκατ, Τζιακερίνι – Αλβάρεζ, Ντεφό, Φλέτσερ