Άστον Βίλα – Στόουκ (preview)

Με ανεβασμένο ηθικό, νέο προπονητή που θα κάνει ντεμπούτο και πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, η Άστον Βίλα υποδέχεται για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τη Στόουκ. Αντίδραση ψάχνουν οι «πότερς» που προέρχονται από δύο βαριές ήττες.



Άστον Βίλα – Στόουκ (preview)

Οι «χωριάτες», κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τις «αλεπούδες» για τον πέμπτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, με τον Τιμ Σέργουντ να παρακολουθεί από την εξέδρα και να πραγματοποιεί σήμερα το ντεμπούτο του στον πάγκο, παρουσίασαν αρκετά καλό πρόσωπο. Ο νέος κόουτς δείχνει ικανός να προκαλέσει τη σπίθα από την οποία θα προκύψει η φωτιά και θα βοηθήσει τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ.

«Είναι 50-50 συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι πιθανότητες για το αποτέλεσμα όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή. Μπορεί να επηρεάσει απόλυτα θετικά, μπορεί και να μην κάνει τίποτα» είπε ο πρόεδρος της Στόουκ, Πίτερ Κόατς ενόψει του σημερινού αγώνα, με λόγια που θα μπορούσαν να δείχνουν μια μικρή ανησυχία δεδομένης και της κατάστασης στην οποία φέρεται να βρίσκεται η ομάδα του.

Οι «πότερς», μετά το 4-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπριτάνια», στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από τη Μπλάκμπερν στους «16» του Κυπέλλου και είναι φυσικό να έχει προκληθεί απογοήτευση και προβληματισμός.

Ο Τόνι Πιούλις ξέρει από δύσκολες καταστάσεις, έχοντας καταφέρει στο φινάλε της περσινής σεζόν να σώσει την Κρίσταλ Πάλας, όμως σήμερα έχει ν' αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα παίξει μπροστά στο κοινό της και θα έχει άλλον αέρα μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία που φαίνεται να έχει ήδη λειτουργήσει ευεργετικά.

Στα αγωνιστικά, οι Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ και Κάρλες Χιλ επιστρέφουν για τη Βίλα, όμως εκτός παραμένουν οι Μπέικερ και Σεντέρος.

Στα πιτς για ενάμιση μήνα ο Μαρκ Μουνιέσα για τη Στόουκ, απών με πρόβλημα στη μέση ο Σόουκρος, τιμωρημένος είναι ο Τζεφ Κάμερον, επιστρέφουν οι Γουίλσον και Πίετερς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Γκουζάν – Χάτον, Οκόρε, Κλαρκ, Σισοκό – Χιλ, Γουέστγουντ, Ντελφ, Σινκλέρ – Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς – Γουίλκινσον, Τεξέιρα, Βόλσιντ, Μπάρντσλεϊ – Γουέλαν, Ενζονζί – Μόουζες, Γουόλτερς, Ντιουφ - Κράουτς