Η πρώτη διαδικτυακή ακαδημία

Μια πρωτοποριακή ιδέα είχαν οι ιθύνοντες της Μάντσεστερ Σίτι.Εκτός από τις ακαδημίες του συλλόγου στο Χάιντ του Μάντσεστερ η Σίτι ιδρύει και μια νέα διαδικτυακή ακαδημία, στην οποία μπορούν να φοιτήσουν ταλαντούχοι νεαροί και νεαρές από όλα τα μέρη της γης χωρίς να πρέπει απαραίτητα να μεταβούν στην Αγγλία. Το όνομα αυτής...‘Cityecademy’.



Η πρώτη διαδικτυακή ακαδημία
Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα που θα «ανέβει» στο διαδίκτυο στις 5 Νοεμβρίου και θα έχει την ιδιότητα της σχολής ποδοσφαίρου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γίνουν μέλη και αυτόματα να παρακολουθήσουν βίντεο από ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι που θα παρουσιάζουν ασκήσεις ικανότητας και τρόπους ατομικής προπόνησης. Επίσης οι «σπουδαστές» του εν λόγω προγράμματος θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμό δημιουργώντας το δικό τους βίντεο και να το στείλουν στην Μάντσεστερ Σίτι με την ελπίδα να εντυπωσιάσουν τους υπεύθυνους και να τους καλέσουν για δοκιμή.
 
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου και όλα τα μέλη της διαδικτυακής ακαδημίας θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος δημιουργώντας το δικό τους προφίλ. Σε αυτό θα καταμετρώνται όλοι οι πόντοι που θα κερδίζει ανάλογα με την πρόοδο που θα παρουσιάζει στα βίντεο που θα αποστέλλει και στα διάφορα τεστ τα οποία θα υποβάλλεται ανά τακτό χρονικό διάστημα.

Η «ακαδημία» αυτή θα είναι η πρώτη στο είδος της παγκοσμίως και δίνει μια νέα διάσταση στον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου. Η δυνατότητα να προβάλεις το ταλέντο σου στο αγαπημένο σου άθλημα και εφόσον αξίζεις να σε προσέξουν υπεύθυνοι ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού συλλόγου που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είναι μεγάλη υπόθεση. Μια τεράστια ευκαιρία για παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αγγλία ή σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα προκειμένου να δοκιμαστούν.

Ο Σον Ράιτ Φίλιπς γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για ένα μικρό σε ηλικία παίκτη να δείξει το ταλέντο του και να αναδειχθεί. Μπορεί ο ίδιος να είχε το πλεονέκτημα να έχει τον Ίαν Ράιτ για πατέρα αφού τον υιοθέτησε από πολύ μικρή ηλικία και να είχε έτσι τα απαραίτητα μέσα για να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα αλλά ξέρει πόσο δύσκολο είναι να κάνεις την διαφορά.

«Η Cityecademy θα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία σε όσους νέους θέλουν να μάθουν για την ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είναι μια φανταστική προοπτική για τους νέους που ελπίζουν πως μια μέρα θα κάνουν καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Για τους μικρούς φίλους του αθλήματος που όπως και εγώ κάποτε κάνουν όνειρα και βλέπουν τους εαυτούς τους να φορούν τις φανέλες των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου. Όταν μπήκα στην ακαδημία της Σίτι εδώ στο ‘Platt Lane’ ήταν το ποιο σημαντικό βήμα της καριέρας μου. Εκεί έμαθα όσα χρειαζόμουν προκειμένου να πραγματοποιήσω την φιλοδοξία μου και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», δήλωσε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα των «πολιτών» ο 28χρονος μεσοεπιθετικός.

Η δυνατότητα που θα παρέχει στα νέα παιδιά και η προοπτική της επαγγελματικής καριέρας θα φέρουν πιο κοντά στο άθλημα ταλαντούχους νεαρούς παίκτες που θα δουν ένα νέο, μεγάλο, διαδικτυακό… «παράθυρο» να ανοίγεται μπροστά τους. Το βέβαιο είναι πως αν γίνει σωστή δουλειά από αυτούς που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο project κερδισμένες θα βγουν και οι ομάδες. Με πρώτη και …εξυπνότερη την Μάντσεστερ Σίτι που σε ένα μήνα και κάτι μέρες θα ανοίξει τις πύλες της πρώτης on-line ακαδημίας ποδοσφαίρου.