Σλοβενία – Αγγλία (preview)

Το απόλυτο αφεντικό και μάλιστα με διεύρυνση του σερί που ήδη «τρέχει» στην προκριματική φάση του Euro 2016 θέλει να παραμείνει η εθνική ομάδα της Αγγλίας που φιλοξενείται απόψε από τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα για το 6ο παιχνίδι του 5ου ομίλου (19:00, ΟΤΕ Sport1)  



Σλοβενία – Αγγλία (preview)

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής στο γκροιυπ, έχοντας συγκεντρώσει 15 βαθμούς και φυσικά στόχος τους είναι να μην επιτρέψουν σε καμία άλλη ομάδα να πλησιάσει.

Σήμερα, φιλοξενούνται από τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα και ο Γουέιν Ρούνεϊ υποστήριξε ότι πέρα από το σερί στην τρέχουσα προκριματική φάση, θα ήταν ευλογία για τους Άγγλους να καταφέρουν να κλείσουν αυτή την αγωνιστική περίοδο δίχως ήττα.

Για τη σεζόν 2014-2015, η ομάδα του Χότζον μετράει εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες και το σημερινό είναι το τελευταίο ματς πριν τις διακοπές όλων...

Αν καταφέρει η Αγγλία να παραμείνει αήττητη για μια ολόκληρη σεζόν, θα το πράξει για πρώτη φορά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ενώ, σαν σήμερα, το περσινό καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας, είχε ηττηθεί με σκορ 2-1 από την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να έρθει ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά έπειτα από το 1958!

Οι Σλοβένοι είναι δεύτεροι στον 5ο προκριματικό όμιλο, στο -6 από την κορυφή και υπερέχουν στην ισοβαθμία με την Ελβετία. Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς ξέρει ότι έχει ευκαιρία να μειώσει την απόσταση και να δώσει νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία, ενώ και η παρουσία του Σαμίρ Χαντάνοβιτς κάτω απ' τα δοκάρια είναι τέτοια που δεδομένα θα προκαλέσει μια μικρή... ανησυχία στους Άγγλους αναφορικά με τον τρόπο που θα καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ο Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκεται μόλις δύο γκολ μακριά από την κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για τα «τρία λιοντάρια», έχοντας 47 γκολ έναντι των 49 που είχε πετύχει ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Στα αγωνιστικά, ο Χότζον σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Άντρος Τάουνσεντ αφήνοντας τον Άνταμ Λαλάνα στον πάγκο, ενώ στην άμυνα θα βρεθεί εκτός συκλονιστικού απροόπτου ο Κίεραν Γκιμπς κι όχι ο Ράιαν Μπέρτραντ. Εμπιστοσύνη θα συνεχίσει να επιδεικνύει ο ομοσπονδιακός κόουτς στον Ραχίμ Στέρλινγκ παρά τα όσα γράφονται και λέγονται δεξιά κι αριστερά για το μέλλον του και μπορεί να τον έχουν επηρεάσει. Έτοιμος και ο Φάμπιαν Ντελφ που δεν είχε παίξει στο πρόσφατο φιλικό με την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τους Σλοβένους.